Επανήλθε στο θέμα Χρυσή Αυγή ο Βύρωνας Πολύδωρας, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο και το «άδειασμά» του από τη ΝΔ. Μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, o βουλευτής της ΝΔ επέμεινε πως η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την Χρυσή Αυγή, εκτίμησε ότι «όλα τα μέλη της δεν είναι νεοναζί», ενώ πέταξε το γάντι στη ΝΔ, σημειώνοντας: «Αν έχουν το κουράγιο, να πουν ότι αποκλείονται στο μέλλον όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή».

Ads

«Εγώ δεν έχω φόβο, έχω μόνο φόβο Θεού, δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω, με απελευθερώνει. Εγώ είμαι ανοιχτό βιβλίο δεν χρειάζεται να αναζητείτε  πίσω σκέψεις», δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη ΝΔ.        
 
«Δεν υπήρξε η λέξη συνεργασία από τα χείλη μου. Είπα να υπάρξει συνεννόηση από όλα τα κόμματα και με ΣΥΡΙΖΑ και,  ναι,  με Χρυσή Αυγή. Όχι συνεργασία», επέμεινε.
 
Επανέλαβε όμως ότι απαιτείται άνοιγμα «προς τον κόσμο της ΝΔ τον παλιό που έχει στεγασθεί στη Χρυσή Αυγή. Εγώ το λέω, μπορεί το κόμμα να πει ότι όσοι  ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι μολυσμένοι και δεν τους θέλω».
 
Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι διαφώνησε με την εκτίμηση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.  
 
Ο κ. Πολύδωρας διαφώνησε και με την εκτίμηση ότι όλα τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι νεοναζί. «Ένας τους πυρήνας είναι. Δεν είναι όλοι. Και παρά τις αντιφάσεις τους κάποια στελέχη το λένε ότι δεν είναι νεοναζί», ανέφερε. 
 
Αιχμές για την ηγεσία του κόμματος περιείχε και  η αναφορά του στην αποστασιοποίηση της ΝΔ από τις δηλώσεις του. «Έχω υπάρξει σε επτά αρχηγούς. Δεν υπήρξα άνθρωπος κασέτα σε κανέναν από αυτούς. Σέβομαι τον κ. Σαμαρά αλλά δεν ήμουν γραμμόφωνο ποτέ μου», δήλωσε, ενώ διερωτήθηκε «πως κάνουν αυτή την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση». Πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένους πολιτικούς της ΝΔ (όπως την κ. Πιπιλή) που τον επέκριναν για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.
 
Αιχμές περιείχε και η αναφορά του στο Μνημόνιο, που γεννά – όπως είπε – φαινόμενα σαν της Χρυσής Αυγής, αλλά και η υπενθύμιση ότι ο κ. Σαμαράς  ήταν εναντίον του Μνημονίου.