Επικριτικοί απέναντι στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «έχουμε δει πολλές φορές να υιοθετούνται ίδιες πρακτικές από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή» εμφανίστηκαν ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ και ο Θεόδωρος Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ.

Ads

Σε δηλώσεις του στο Σκάι, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε ανιστόρητο να υπάρχουν τεχνητοί διπολισμοί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκατηγορίες που στην πραγματικότητα αποδυναμώνουν την απαραίτητη προσπάθεια κατά του φασισμού.
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κεδίκογλου, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία προέρχεται από τις φασιστικές και νεοναζιστικές προσεγγίσεις που έχουν συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
 
Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, το μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης σημείωσε για το ίδιο θέμα ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι λάθος ιστορικό, πολιτικό και πρακτικό. Από κει και πέρα, είπε, η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος εχθρός και πρέπει να σταθούν απέναντί όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί, χωρίς διαιρέσεις και καβγάδες.
 
Πάντως, συμπλήρωσε, ότι ορισμένες πρακτικές του παρελθόντος από το ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε δεύτερο χρόνο διευκόλυναν και ορισμένες πρακτικές φασιστικές, όταν για παράδειγμα ρίχνεις γιαούρτι μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ο αντίπαλος σου. Ωστόσο οι λαθεμένες πρακτικές δε σημαίνουν ιδεολογική, πολιτική εξομοίωση, αυτό θα ήταν ανιστόρητο λάθος. Άλλο να κάνεις κριτική σε πρακτικές και άλλο να ταυτίζεις πολιτικούς χώρους με προγραμματικές και ιστορικές του διαδρομές.