Την παραίτησή της από την ειδική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας υπέβαλε το Σάββατο η Θάλεια Δραγώνα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται στα σχολεία ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας, αλλά και λόγω διαφωνιών για την «προσέγγιση» άλλων κορυφαίων ζητημάτων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η κυρία Δραγώνα υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους, ενώ σχετική συζήτηση θα γίνει αύριο με την Άννα Διαμαντοπούλου. Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, σημείωναν ότι η συνάντηση της υπουργού Παιδείας με την κυρία Δραγώνα θα γίνει την επομένη της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού και «εκεί θα αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες».

Η παραίτηση φέρεται να έχε γίνει ήδη αποδεκτή, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κ. Δραγώνα.

Ads

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας: «Χαίρομαι που και για τις δύο, Ρεπούση και Δραγώνα, είμαστε αιτία εμείς. Φωνάζαμε μέσα στη Βουλή, το είπα και κατά πρόσωπο του κ. Παπανδρέου». Ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε ότι ανέφερε στον πρωθυπουργό: «μην περιμένεις από εμάς στήριξη όσο η κ. Δραγώνα είναι στο υπουργείο».

«Εχουμε μια τόσο μεγάλη ιστορία που πρέπει να είναι τουλάχιστον υποχρεωτικό το μάθημά της», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.