Ads

Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος είναι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Πειραιώς και πορεία προς τη Βουλή. Εντός της Βουλής συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Μικρή ένταση στη πλατεία Συντάγματος με τους μεταφορείς να καταγγέλλουν προβοκάτσια. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο ενώ επιτόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Περισσότεροι από 3.000 μεταφορείς παραμένουν έξω από τη Βουλή, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, ενώ φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονται παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς. Οι μεταφορείς σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ έχουν εγκαταστήσει και προτζέκτορα, προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, στην οδό Πειραιώς, και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το βράδυ σημειώθηκε μικρή ένταση στην πλατεία Συντάγματος όταν μία ομάδα αγνώστων επιχείρησε να ανέβει τα σκαλιά της Βουλής, πίσω από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες κλέφτες» κ.α. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και προκλήθηκε μικρή ένταση.

Οι διαδηλωτές, ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, κάνουν λόγο για προβοκάτσια σημειώνοντας ότι «οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν μέλη των σωματίων τους». Οι εμπλεκόμενοι στη συνέχεια αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος. Παρόμοια μικρής έκτασης επεισόδια είχαν σημειωθεί και νωρίτερα.

Ads

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Τζωρτζάτο, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα, με το οποίο ο κλάδος ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις μεταφορές και την έναρξη διαλόγου άρθρο – άρθρο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε σε ψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας». Πρόσθεσε, δε, πως «με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια». Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κατέληξε με τη φράση «μολών λαβέ» και απευθυνόμενος στους συναδέρφους τους τούς κάλεσε να αντισταθούν «στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών».

Η κυβέρνηση ομως εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της μέσω του αρμοδίου υπουργού Δ. Ρέππα, ο οποίος με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο για την απελευθέρωση στις μεταφορές αμέσως μετά την ψήφισή του».

Διαβάστε επίσης: Σε θέσεις μάχης μεταφορείς και κυβέρνηση