Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ, ενώ κατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί, ενόψει και της κατάθεσης του «πολυνομοσχεδίου» για την Υγεία στη Βουλή, που περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ads

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία, για σήμερα και την Πέμπτη. Η κινητοποίηση θα φέρει αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και δρομολόγια του Προαστιακού.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11.00 π.μ. μέχρι και τις 3.30 μ.μ. οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία. Εν τω μεταξύ, παράνομη κρίθηκε η απεργία που προκήρυξαν για την Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι από σήμερα έως και την Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη διεξαγωγή τριών διαδοχικών 24ωρων απεργιών, ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ads

Αποχή για τους δικηγόρους

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι δικηγόροι, αντιδρώντας στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Έτσι, οι δικηγόροι όλης της χώρας, πλην των Αθηνών προχωρούν από σήμερα σε τριήμερη αποχή, ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.