“Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όποιον προσπαθεί να διασαλεύσει την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει τη χώρα μας διεθνώς” τόνισε ο Πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα, με αφορμή το μπαράζ αποστολών δεμάτων-βομβών.

Ads

Υπογράμμισε ακόμη πως η ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα του πολίτη και διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η συστηματική προσπάθεια που ήδη έχει δώσει, όπως ανέφερε, αποτελέσματα.

«Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του Σαρκοζί», σχολιάζει το ΚΚΕ με αφορμή τις εκρήξεις παγιδευμένων δεμάτων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό «να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν».

Επικριτικός για όσους επιχειρούν να συνδέσουν την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα, με σχέδια δημιουργίας συνθηκών πολιτικής αστάθειας, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. “Κάποιοι καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας, για να αποδείξουν κάποιες απόψεις τους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της” δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εκτιμά πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτά γίνονται μία εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ads

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι «το σίριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους».

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει.

«Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή. Στις ενέργειες αυτές που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία, ταιριάζει μία απάντηση: μηδενική ανοχή στο έγκλημα και σε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης. Το απαιτεί το σύνολο του ελληνικού λαού» δηλώνει από την πλευρά της η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.