«Ακροδεξιά “τσικό” της δημοσιογραφίας» χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για τον «κύριο όλοι μαζί τα φάγαμε». Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πάγκαλος δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη πως «ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν».

Ads

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από προσωπικές επιθέσεις σε μέλη της κυβέρνησης και χαρακτήρισε αυτή την πρακτική ως το «νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου», επαναλαμβάνοντας τη διάψευσή του για ύπαρξη συνέντευξης ή και οποιασδήποτε επαφής με Τούρκο δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γείτονα.

Προηγουμένως, ο κ. Μιχελάκης με ανακοίνωσή του ζητούσε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει αν χαρακτήρισε ή όχι, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες, αν αναφέρθηκε στην αγορά της «Φινανσμπάνκ» ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις, παρόλο που την επένδυση αυτή το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου τη χαρακτήριζαν «σκάνδαλο» και αν διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.