Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της διαγραφής της από τη ΝΔ, μετά από την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο συνεργασίας με ΕΕ και ΔΝΤ, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο δρόμο της σιωπής και στο δύσκολο δρόμο της ευθύνης».

Ads

«Στο σημείο αυτό μας οδήγησαν εδώ 30 χρόνια διαφθοράς και σπατάλης κάνοντας λόγο παράλληλα για λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης Καραμανλή και για καθυστερήσεις της τωρινής κυβέρνησης. Κανείς από τον πολιτικό κόσμο δε δικαιούται να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει» υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη.

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην 2,5 σελίδων ανακοίνωσή της.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι πρόκειται για «προσωπική απόφαση του προέδρου της ΝΔ, χωρίς να έχει προτείνει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε τα χρήματα και πρόσθεσε ότι η ηγεσία του κόμματος έβαλε μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον». «Θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής και ναι στο νομοσχέδιο και θα καταψηφίσω ορισμένα άρθρα».

Ads