Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι 6 συλληφθέντες, που συνελήφθησαν το Σάββατο και εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται. Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Ads

Τυπική απολογία προτίθενται να δώσουν στην 31η τακτική ανακρίτρια, οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Απολογία θα δώσουν οι Κωνσταντίνος Σακκάς και Αλέξανδρος Μητρούσιας.

Η δίωξη αφορά στην κατηγορία των τρομοκρατικών πράξεων, η οποία δεν αφορά ενέργειες οργάνωσης. Η κατηγορία σχετίζεται με ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, υλικό που έχει καταγραφεί σε 100 σελίδες και οι οποίες σήμερα συμπεριελήφθησαν στην υπάρχουσα δικογραφία.

Επίσης οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους, ενώ εκτιμάται ότι και σήμερα οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν νέα προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν σε βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι τα όπλα που εντοπίστηκαν στα διαμερίσματα όπου έκανε έφοδο η αστυνομία, αποδείχθηκαν «καθαρά» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Ads

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Αγρινίου. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα συγκεκριμένα όπλα δεν ταυτίζονται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, που έχει γίνει μέχρι τώρα. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί, εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ η αστυνομία πραγματοποιήσε επιχείρηση σε διαμέρισμα στην οδό Μυστρά 124 στη Γλυφάδα, με την παρουσία εισαγγελέα. Στο χώρο, όπως ανακοινώθηκε, δεν εντοπίστηκαν όπλα αλλά μόνον ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και άλλα αντικείμενα. Μέλη της Σήμανσης πήραν από τον χώρο δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, ευελπιστώντας να τους οδηγήσουν σε άλλα άτομα. Το διαμέρισμα φέρεται να είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλύφθηκε το Σάββατο. Eίχε νοικιαστεί τον περασμένο Μάιο και πριν λίγες ημέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.