«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», εκτίμησε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι η το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.

Ads

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, σε συνέντευξή του στη Real News, ότι «ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της».

Για το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κλείσιμο και άλλων προβληματικών κατά την κυβέρνηση οργανισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως «η περίπτωση της ΕΡΤ είναι αρκετά ιδιαίτερη δεν υπάρχει ανάλογή της».

Σχετικά με την αιφνιδιαστική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσιο τηλεόραση ανέφερε ότι «η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».

Ads

«Έπρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς να καταδείξει τι άλλαξε από την εποχή δήλωνε, από τη θέση της αντιπολίτευσης, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ θα απαξίωνε τη δημόσια περιουσία, απάντησε: «Έπειτα από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις, οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία. Όσο για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης δεν την απέδωσα σε δημοσιεύματα αλλά στις συνεχείς αδικαιολόγητες σκοταδιστικές απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με προφανέστατες κομματικές σκοπιμότητες».

Στις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΤ3 ότι ο ίδιος έκανε προσλήψεις απάντησε: «Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ μου ζητήθηκε η επικύρωσή τους. Είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση».

Για το αν είχε σχέση με τις προσλήψεις στην Αθήνα απάντησε ότι «υπήρχαν αντικαταστάσεις σε συμβούλους και σε προσωπικό ειδικών και πάντως ο αριθμός τους περιορίστηκε».