Στο επίκεντρο και του ξένου τύπου βρέθηκαν τα σημερινά γεγονότα με το Associated Press να κάνει λόγο για αύξηση της ανησυχίας στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν ζωτικής σημασίας εκλογές και τις συνδέει με τις δηλώσεις Παπανδρέου ότι δηλαδή ίσως κηρύξει πρόωρες εκλογές αν ηττηθεί ηχηρά το ΠαΣοΚ.

Ads

Το BBC επισημαίνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους των πακέτων-βομβών της Αθήνας. «Στην Ελλάδα παρατηρείται κύμα επιθέσεων κατά κυβερνητικών και αστυνομικών στόχων, οι οποίες αποδίδονται σε εξτρεμιστικές οργανώσεις» αναφέρει το BBC.

«Σύμφωνα με την αστυνομία, σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη ελεγχόμενες εκρήξεις , η μία εκ των οποίων έξω από το κοινοβούλιο, όπου ακινητοποιήθηκε υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών ο οποίος μετέφερε ένα δέμα με παραλήπτη την Πρεσβεία της Χιλής επειδή κίνησε τις υποψίες» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στον ιστότοπο του CNN.

Τα γαλλικά μέσα France24, Le Monde και Le Figaro προβάλλουν το θέμα ψηλά και κάνουν ιδιαίτερο λόγο για την εμφάνιση του ονόματος του Γάλλου πρωθυπουργού στη θέση του παραλήπτη ενός από τα ελληνικά πακέτα.

Ads

Στον εντοπισμό ύποπτου δέματος που εστάλη στην πρεσβεία της Βουλγαρίας αναφέρεται το Reuters, το οποίο μεταδίδει ότι οι ελληνικές αστυνομικές αρχές πρόκειται να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη του παγιδευμένου δέματος.

«Βασικοί ύποπτοι θα θεωρηθούν, ως συνήθως, οι αναρχικοί ή οι ακροαριστεροί. Εάν ισχύει αυτό, τα πράγματα θα καταλαγιάσουν αλλά εάν υπάρξει νέο κύμα [επιθέσεων] αύριο, τα πράγματα αλλάζουν» σχολιάζει στο Reuters ο αναλυτής Δυτικής Ευρώπης της Control Risks.