Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Οι δικαστές απέρριψαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που του είχε αναγνωριστεί πρωτοδίκως – οπότε του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών – και του επέβαλαν την ποινή των ισοβίων.

Ads

Να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο είχε προτείνει ο εισαγγελέας ο οποίος είχε κρίνει πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν εσφαλμένη και είχε ζητήσει από τους δικαστές να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και χωρίς ελαφρυντικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είχε βρεθεί δολοφονημένος στο σπίτι του στις 4 Ιουνίου 2008 με 21 μαχαιριές.
 
Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών, ενώ κάθισε εκ νέου στο εδώλιο καθώς ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία κατά της πρωτόδικης απόφασης.
 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης.
 
«Η σημερινή απόφαση έρχεται να γαληνέψει τις ψυχές τριών ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Του Νίκου, της αδερφής του και της μητέρας του. Η επιβολή της ποινής της ισόβιας καθείρξεως στο Γεωργιανό δράστη αυτής της στυγερής δολοφονίας, αντανακλά την απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης σε ένα τόσο φριχτό έγκλημα».
 
Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.