Στο παραπάνω βίντεο, παρακολουθείτε σκηνές από την αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, λίγο μετά την επίθεση του Π. Ψωμιάδη στον Ι. Μπίκο.

Ads

Την επίθεση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, δέχθηκε ο νομαρχιακός συμβούλος της πλειοψηφίας και πρώην αντινομάρχης, Ιωάννης Μπίκος. Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του αδερφού του νομάρχη, επίσης νομαρχιακού συμβούλου, Διονύση Ψωμιάδη και του κ. Μπίκου.

Ειδικότερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου( εκείνη την ώρα απουσίαζε ο νομάρχης από την αίθουσα), σημειώθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των Δ.Ψωμιάδη και Ι. Μπίκου. Ο τελευταίος άσκησε δριμεία κριτική στον αδελφό του Νομάρχη για τις δραστηριότητές του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Από τη διπλανή αίθουσα, όπου βρισκόταν, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άκουσε τις φωνές, μπήκε στην αίθουσα του συμβουλίου και άρπαξε τον κ. Μπίκο από τον γιακά, τραντάζοντάς τον. Το περιστατικό προκάλεσε την επέμβαση νομαρχιακού συμβούλου της αντιπολίτευσης, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει το θύμα από τον επιτιθέμενο νομάρχη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί φραστική επίθεση από τον Παναγιωτη Ψωμιάδη.

Ads

Η αντιπολίτευση ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί το συμβούλιο μια άλλη ημέρα. Ωστόσο, η πλειοψηφία δεν το δέχτηκε και μετά από μικρό διάλειμμα, συνεχίστηκε. Η πλειοψηφία ζήτησε, επίσης, και τα πρακτικά της συνεδρίασης, απ’ όπου σβήστηκαν οι στιχομυθίες.

Ο κ. Μπίκος, ο οποίος έχει και βεβαρημένο ιατρικό ιστοριικό, αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εξετάσεις στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου μεταφέρθηκε με ενοχλήσεις στην καρδιά.