Επέμβαση και συλλήψεις σε κατειλημμένο χώρο στις φοιτητικές εστίες, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

Ads

Στη σύλληψη έντεκα νεαρών ατόμων προχώρησαν οι διωκτικές αρχές, έπειτα από επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στη Β’ Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, 19 έως 27 ετών, που πρόσκεινται σύμφωνα με τις αρχές στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες -μεταξύ άλλων- για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Ληστείας» και παράβασης του νόμου «Περί Όπλων», καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Κλοπής», παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, «Αντίστασης», των «Επικίνδυνων σωματικών βλαβών», της παράβασης του νόμου «Περί Ναρκωτικών» και παράβασης του νόμου «Περί φωτοβολίδων».

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδας, έγινε, το απόγευμα του Σαββάτου, σε ισόγειο χώρο που βρίσκεται από το 2005 υπό κατάληψη.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ), δέκα κεντρικές μονάδες Η/Υ, έντεκα εσωτερικοί και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο ψηφιακοί καταγραφείς ήχου, πέντε μεταλλικοί λοστοί, δύο μεταλλικά πτυσσόμενα γκλόπ, τρία τσεκούρια, τρεις βαριοπούλες, 64 ξύλινα κοντάρια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρεις κόφτες μετάλλων, ένα ξίφος, ένα σπρέι πιπεριού, δέκα ασύρματοι, 27 αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πλαστικά μπιτόνια με βενζίνη, 20 γυάλινες φιάλες και κομμάτια υφάσματος.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, από το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιείται κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.