Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρώην κυβερνητικών στελεχών που συνδέονται με την υπόθεση Siemens από το 1997 ζήτησαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

Ads

O πρόεδρος της επιτροπής, Σ. Βαλυράκης, πρότεινε οι συνεδριάσεις να διακοπούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου και να επαναληφθούν στα τέλη Αυγούστου κάτι που έγινε δεκτό από τους βουλευτές, σύμφωνα με το enet.gr. Στις δύο αυτές εβδομάδες, θα κληθούν ενώπιον της επιτροπής οι Χρ. Βερελής και Μ. Λιάπης, γαι να την ενημερώσουν σχετικά με τις συμβάσεις του ΟΣΕ.

Οι δέκα πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που έχουν υπογράψει ή υλοποιήσει συμβάσεις με την γερμανική εταιρία αναμένεται να λάβουν εντός του επόμενου διαστήματος επιστολές, με τις οποίες θα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Όπως αναφέρει η enet.gr, το ταξίδι στη Γερμανία για την εξέταση των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» φαίνεται να μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι, εάν τελικά γίνει. Στην αναβολή του ταξιδιού συνέβαλλε και η μη προσκόμιση στοιχείων που θα βοηθούσαν στη διερεύνηση του σκανδάλου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ελλάς, Π. Ξυνή, αν και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σ. Βαλυράκη εξέφρασε την προθυμία συνεργασίας του.

Ads