Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο την αναζήτηση ευθυνών για το δημοσιονομικό έλλειμμα και τα πλαστά στατιστικά στοιχεία που έφτασαν στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

Ads

«Θα προχωρήσουμε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης παραποίησης των στατιστικών στοιχείων και των οικονομικών δεδομένων. Για να δούμε με τις πολιτικές αποφάσεις ποιων υπευθύνων πολιτικών τινάχτηκαν στον αέρα οι προϋπολογισμοί, το χρέος και τα ελλείμματα τα τελευταία 5-6 χρόνια. Για να δούμε ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι έδιναν τις εντολές για την παραποίηση των στοιχείων και με ποιες πολιτικές παραδοχές έγιναν αυτά τα στοιχεία δεκτά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

«Η Νέα Δημοκρατία, αντί να σιωπά φωνάζει, ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη θα πάρει λοιπόν θεσμική απάντηση θα συστήσουμε εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν πλαστά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία λέει «Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή. Απαντάμε καταφατικά, γιατί ως Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ζητούμε όμως, το αυτονόητο: η συγκεκριμένη έρευνα να ξεκινήσει από το 1980, για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση παρέδωσαν την οικονομία οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ και πόσο ψηλά εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα στη συνέχεια οι κυβερνήσεις του κινήματος του οποίου ηγείται σήμερα ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου», απάντησε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ads

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, πρότεινε να σταλεί η έκθεση των εμπειρογνωμόνων και ο φάκελος με τα πρακτικά της συζήτησης στην Βουλή στον Εισαγγελέα, μαζί με το “ΜΕΜΟ” της Eurostat και αν διαπιστωθούν ευθύνες τότε να προχωρήσουμε.»

Καταφατικά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για κίνηση αποπροσανατολισμού.