Η «Stop Cartel» κατήγγειλε επίσημα της ελληνική πολιτεία για μη εφαρμογή των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού στην Ελλάδα, κατάσταση που έχει οδηγήσει σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην οικονομική καταστροφή. Ο κ. Κοσμόπουλος έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την κατηγόρησε ως όργανο προστασίας συμφερόντων μεγάλων εταιρειών και όχι προάσπισης συμφερόντων του συνόλου των πολιτών, ο οποίος είναι και ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της.

Ads

H οργάνωση και τα μέλη της, θύματα των καρτέλ και των μονοπωλίων που κυριαρχούν στη χώρα, εντείνουν τις δράσεις τους διεκδικώντας αποκαρτελοποίηση και ποινικοποίηση σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης των αντιμονοπωλιακών νόμων. Ζητούν επιπλέον, τη μη συμμετοχή του ΣΕΒ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να είναι μέλος της ελέγχουσας αρχής και παράλληλα μέλη του να είναι ελεγχόμενοι.

Ένα από τα μέλη της οργάνωσης είναι και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας Θοδωρής Τενέζος, ο οποίος συνεχίζει για 32η συνεχόμενη μέρα την απεργία πείνας έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Πατησίων, αντιδρώντας στα καρτέλ του χάλυβα και στην μη αποτελεσματική κινητοποίηση της Επιτροπής στις καταγγελίες του. Ο κ. Τενέζος παρουσιάζει ήδη προβλήματα με την υγεία του, καθώς 32 μέρες ασιτίας έχουν προκαλέσει διαταραχή των ηπατικών του λειτουργιών, αλλά και της νεφρικής του λειτουργίας. Οι αντιδράσεις των ιθύνοντων, όμως, παραμένουν μηδαμινές.

Η προσφυγή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2008, ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά από στοιχεία της οργάνωσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει στην εξέτασή της.

Ads