Σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε χθες έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προχώρησαν πυροτεχνουργοί. Το γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζον Κένεντι και Θηβών στο Περιστέρι.

Ads

Η αστυνομία έκλεισε προληπτικά τη Λεωφόρο Θηβών. Τα υπολείμματα του αντικειμένου θα μεταφερθούν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση αναφέρει:

«Την 20:55΄ώρα σήμερα σημειώθηκε μεσαίας ισχύος έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.) στο εσωτερικό διώροφου κτιρίου, επί της οδού Θηβών 54 στο Περιστέρι.

Ads

Στο 2ο όροφο του κτιρίου στεγάζεται το εκλογικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο δεν φυλάσσεται.

Η έκρηξη έγινε κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης του μηχανισμού από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.).

Δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, σε ισόγειο κατάστημα καθώς και σε απέναντι καταστήματα (θραύση τζαμιών).

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Το ύποπτο αντικείμενο είχε εντοπισθεί από άτομο, το οποίο ενημέρωσε την Αστυνομία και ο χώρος αποκλείσθηκε έγκαιρα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προανάκριση ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας».