Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Ads

Επιπρόσθετα, όπως έκανε γνωστό ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κ. Σαμαράς ζήτησε με επιστολή του τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμπει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

Αυγενάκης: Ο Σαμαράς βρίσκεται σε παροξυσμό πανικού

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αντώνη Σαμαρά αντέδρασε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι ενημερώθηκε σχετικά από την τηλεόραση και έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».

Ads

Χαρακτηρίζει επίσης προσχηματική τη δήλωση του κ. Λυκουρέντζου και αναφέρει ότι η διαγραφή του στην πραγματικότητα οφείλεται στον παροξυσμό πανικού από τον οποίο έχει καταληφθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο στενός του κύκλος από την ισχυρή πίεση που του ασκεί το αίτημα της ανανέωσης αλλά και στην παταγώδη πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιπλέον σημειώνει ότι η διαγραφή του διαδικαστικά είναι άκυρη και προσβάλλει βαθύτατα τον κόσμο της ΝΔ, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και όλους του πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης οι οποίοι ήλπιζαν σε μία πραγματική ανανέωση την οποία όπως τονίζει άρχισαν ήδη να αναζητούν αλλού, εννοώντας προφανώς το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Η εκλογή και εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι κληρονομική υπόθεση. Η ανασφάλεια και ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι κύριε Σαμαρά» καταλήγει στη δήλωσή του.

Πριν από τη διαγραφή του ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5: «Είμαι βουλευτής της ΝΔ και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου με την ίδια ένταση», αφήνοντας ωστόσο αιχμές για το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα πρέπει να λειτουργούν καλύτερα και να μην υπάρχει ασυλία σε ορισμένα πρόσωπα που «από μόνοι τους γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».

Όσο για το ενδεχόμενο ένταξής του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε, μιλώντας στον Real FM, πως όλα είναι ρευστά, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τις μελλοντικές του κινήσεις.

«Είμαι βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζω να κάνω καθημερινά τη δουλειά μου, με ένταση και αγωνία για την πορεία του κόμματος» επανέλαβε εκτιμώντας ότι το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη έχει να διανύσει πολύ δρόμο.

Χθες, η παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη, προκάλεσε ενόχληση στη ΝΔ, αφού χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσες» τις προτάσεις της κ. Μπακογιάννη και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το κόμμα της θα εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Λυκουρέντζος: Σχέδιο ανακοπής της ανοδικής πορείας της ΝΔ

Σχέδιο ανακοπής της ανοδικής πορείας της ΝΔ βλέπει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση» δήλωσε σχετικά με τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαβάστε σχετικά:
Με διαγραφή απειλούνται βουλευτές της ΝΔ που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία