Να πάρει θέση για τις απόψεις του συνεργάτη του καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως ναζιστικές αντιλήψεις δεν χωρούν και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. 

Ads

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με τις καταγγελίες για τις απόψεις του κ. Κωτούλα και ζητά από τον κ. Αθανασίου είτε να βγάλει αμέσως ανακοίνωση διάψευσης είτε να απομακρύνει αμέσως το σύμβουλο για ζητήματα ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών.
 
«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία σκιά και να δίνεται οποιασδήποτε μορφής άλλοθι στη νεοναζιστική ρητορική και βία από στελέχη κομμάτων που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις. Η καταδίκη του ναζισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι ομόθυμη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
 
«Στα ζητήματα δημοκρατίας και στην καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού δεν χωρούν σκιές και μισόλογα.  Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει θέση για τις απόψεις του συνεργάτη του. Ναζιστικές αντιλήψεις δεν χωρούν και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι να διώξει το συνεργάτη του», τονίζει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα σήμερα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν σήμερα την άμεση απομάκρυνση του Ιωάννη Κωτούλα από το υπουργείου Εσωτερικών για τα όσα «έχει υποστηρίξει στα ‘αναθεωρητικά’ βιβλία του για τον Χίτλερ».

Ο ίδιος ο κ. Κωτούλας νωρίτερα σήμερα έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα «Αυγή», απειλώντας παράλληλα με μήνυση. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Άρθρο – καταπέλτης της Β.Κατριβάνου για τον Ι.Κωτούλα