Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Δάφνη, για το οποίο οι αρχές εξετάζουν όλες οι εκδοχές, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της διασύνδεσης με τρομοκρατική οργάνωση. Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές – βαλλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο -θανάσιμα τραυματισθέντας- Λάμπρος Φούντας, για να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά.

Ads

Όπως επίσης προέκυψε το περίστροφο που βρέθηκε δίπλα στον Φούντα, έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και τέσσερα φυσίγγια, διαμετρήματος 0,38 special. Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ανήκουν στα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή και ο πέμπτος έχει βληθεί από πιστόλι, τύπου GLOCK.
 Επίσης, στ o γάντι που φόραγε στo δεξί χέρι του ο Λάμπρος Φούντας βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπων πυροβολισμού.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις στο μεταξύ συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, νεκρός έπεσε ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας που επέβαινε σε ύποπτο ΙΧ, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 04.43, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου 33 και Μαυρομιχάλη, όταν το πλήρωμα περιπολικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA» δύο άτομα που θεώρησε ύποπτα και επιχείρησε να τους ελέγξει. Στο σήμα της αστυνομίας οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν. Οι αστυνομικοί από τη μεριά τους ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ο ένας από τους δύο ενόπλους, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.

Στο μεταξύ, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε σήμερα πρόσφατες φωτογραφίες του 35χρονου Φούντα κάνοντας έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 1014, 1964 και 170.

Ads

Σκοπός αυτής της έκκλησης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες και στοιχεία, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κάποια στοιχεία που να συνδέουν τον 35χρονο με την τρομοκρατία.