«Ό, τι έχω να πω θα το εκθέσω στο υπουργικό συμβούλιο», απάντησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του.

Ads

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Κατσανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου, σημειώνοντας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με τον υπουργό Υγείας, ότι θα εκθέσει και αυτός τις απόψεις του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ακόμη, ο κ. Καστανίδης αρνήθηκε ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως γράφηκε σήμερα σε μερίδα του ημερήσιου Τύπου.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι επεξεργάζονται νομοθετικά μέτρα για την υιοθεσία, την προστασία των ανηλίκων και τη σύσταση εθνικής γραμμής παιδικής προστασίας. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το διήμερο 13-15 Μαΐου 2011 το υπουργείο Υγείας θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές του και τον Ιούνιο με Ιούλιο 2011 θα κλείσει τις υποχρεώσεις του 2010, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν τα χρήματα για τους προμηθευτές.

Ads

Την ίδια στάση κράτησε και η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, που αρνήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας. Αναφερόμενη στη λειτουργία της κυβέρνησης, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι στις σημερινές συνθήκες το ζητούμενο «είναι να δουλέψουμε σκληρά και σε συνεργασία μεταξύ μας», ενώ ειδικά για το αν θα έπρεπε να συνυπογράφει το σύνολο της κυβέρνησης τις συμφωνίες με τους δανειστές και όχι μόνον ο υπουργός Οικονομικών και αν θεωρεί επαρκή την ενημέρωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου η υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ενημέρωση σε όλα τα θέματα αλλά πάντοτε χρειάζεται περισσότερη.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης όχι μόνον μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων των επαγγελματικών ενώσεων και των συνδικάτων.

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και γενικότερα οι εξελίξεις στην οικονομία.

Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Θ. Πάγκαλο και τους Αν. Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Ευ. Βενιζέλο, Χρ. Παπουτσή, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοΐδη.

Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση και το πρωί της Τετάρτης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.