Ταυτόχρονα, τίθενται νέοι περιοριστικοί όροι, που προβλέπουν ξανά την εμφάνιση του αποφυλακισμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης, εντός του πρώτου πενθήμερου κάθε μήνα.

Ads

Ο Νίκος Κουνταρδάς είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό ΑΤΜ στην Ξάνθη, καθώς και για παραβίαση των περιοριστικών όρων – ήταν ήδη κατηγορούμενος (υπόθεση Πολυζωγόπουλου, ανάρτηση πανό πολιτικού περιεχομένου σε εξέδρα γηπέδου).

Της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για αποφυλάκιση, ο Νίκος Κουνταρδάς είχε υποστεί μία ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, καθώς είχε προχωρήσει σε σκληρές απεργίες πείνας και δίψας.

Γιατροί, δικηγόροι και αλληλέγγυες συλλογικότητες στήριξαν την προσπάθεια για παύση της προσωρινής κράτησής του, υπό το πρίσμα ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί πολιτικά από την κεντρική και δικαστική εξουσία.

Ads

Ο Νίκος Κουνταρδάς έχει δηλώσει στο παρελθόν:

«Απαιτώ να ακυρωθεί η συγκεκριμένη καταδίκη μου, καθώς δεν νοείται εν έτει 2008 να οδηγείται κάποιος άνθρωπος στη φυλακή -και μάλιστα με ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή- μόνο και μόνο επειδή ανήρτησε πανό πολιτικού περιεχομένου σε εξέδρα γηπέδου».

«Απαιτώ να τερματιστεί η δικαστική ομηρία μου από την υπόθεση Πολυζωγόπουλου (αποφυλακίστηκα 10 μέρες πριν λήξει το 18άμηνο προφυλάκισης, προκειμένου να μου επιβληθούν περιοριστικοί όροι) και να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από τις διωκτικές αρχές προς το πρόσωπό μου. Τα χειρότερα έρχονται. Να οξύνουμε τις εχθροπραξίες με το σύστημα, μέχρι την καταστροφή του. Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται μ’ αυτό τον νόμο. Λευτεριά σ’ όσους είναι στα κελιά».