Για «υποκρισία», «αοριστίες» και «αντιλαϊκά μέτρα» κατηγόρησαν ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ. «Ο Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν και δεν μπορεί να ξεφύγει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ads

«Ο αντιμνημονιακός αγώνας της ΝΔ είναι σκέτη υποκρισία», αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΣΥΝ και προσθέτει ότι «η ΝΔ βιώνει μια σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας. Την ίδια στιγμή που μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση».

«Το άλλο μείγμα πολιτικής που προτείνει η ΝΔ είναι σαν το «άλλο σχέδιο» που ισχυριζόταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού. Το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός», είναι το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ασταθής, πλατιασμένος, αόριστος λόγος με αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κοινωνία. Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.

Ads

«Ο κ. Σαμαράς και από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Ως επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης των φυγάδων που λιποτάκτησαν από τα προβλήματα αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ο κ. Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει. Ακόμη και ότι θα μπορούσε να μηδενίσει, με μαγικό τρόπο, το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011. Δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση, δραπετεύουν από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Εμείς, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε με σοβαρότητα στο δρόμο της σωτηρίας της χώρας και στις μεγάλες αλλαγές που θα μας πάνε επιτέλους μπροστά», πρόσθεσε.