Αναταράξεις προκλήθηκαν στο κυβερνών κόμμα μετά τις δηλώσεις του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου περί εφαρμογής από την κυβέρνηση της «πιο σκληρής και ανελέητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής από το 1974» και την άποψη που εξέφρασε ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ «παραπαίει».

Ads

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Κανάλι 1 του Πειραιά, 90.4, σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτακόπουλου λέγοντας ότι όποιος «εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική, θα πρέπει να επανεξετάσει την παραμονή του στο κόμμα», προσθέτοντας ότι «αυτές οι κουβέντες, οι τίτλοι και οι ταμπέλες κάνουν κακό και αποπροσανατολίζουν».

Ερωτηθείς για το αν έχει ξεκινήσει βεντέτα ανάμεσα στους δύο άντρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι «δεν υπάρχει βεντέτα» προσθέτοντας πως και ο γραμματέας, Σωκράτης Ξυνίδης, και ο κ. Παναγιωτακόπουλος «έχουν τις απόψεις τους και πως όλοι μαζί πορευόμαστε ακόμα και με διαφορετικές προσεγγίσεις». Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ακόμη ότι «το κόμμα δεν παραπαίει», όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχετικά με την άποψη του κ. Παναγιωτακόπουλου ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι η πιο νεοφιλελεύθερη της Μεταπολίτευσης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Είναι μια προσέγγιση που σαφώς δεν ενστερνίζεται η κυβέρνηση» και «έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι οι επιλογές μας είναι αναγκαστικές».

Ads

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «έχουμε να ασχοληθούμε με σύνθετα και τόσα δύσκολα ζητήματα, που αφορούν στη χώρα, που οι δηλώσεις του κάθε στελέχους δεν θα
σχολιάζονται από εμένα».