Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε για σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας. “Περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή. Θα ήθελα να σας εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου“, σημείωσε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο,και ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα της οικονομικής κρίσης.

Ads

Ο Πρόεδρος τόνισε, από πλευράς του, πως πράγματι η κατάσταση είναι δύσκολη και κρίσιμη και σημείωσε πως όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη. “Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί κι εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων“, τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Στο μεταξύ, ευθύνες στην κυβέρνηση για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και της κατάστασης της οικονομίας επέρριψε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού επί επτά μήνες διαχειρίστηκε, με επικοινωνιακή λογική, το πρόβλημα ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας, οδήγησε τη χώρα σε οξύτατη κρίση δανεισμού. Κρίση που παρέλυσε την ψυχολογία της κοινωνίας και έσπειρε τον πανικό», δήλωσε σήμερα ο κ. Σταϊκούρας. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως από τη μεριά της η ΝΔ «θα συνδράμει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία, να επισπευσθεί η χρονική διάρκεια της δοκιμασίας και να εξέλθει η χώρα από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, σπάζοντας το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας».

Ads