Να τροποποιηθούν άμεσα οι όροι του Μνημονίου ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος, διότι «ορισμένες από τις ρυθμίσεις του εμποδίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Το τελευταίο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε υπόμνημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ.

Ads

Το ΕΒΕΑ αναφέρει ότι ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υπερφορολόγηση και τις οριζόντιες περικοπές ενώ ζητάει και από τον επιχειρηματικό κόσμο να ξεφύγει από την κρατικοδίαιτη λογική.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρεί ότι η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου κράτος και τράπεζες να μπορέσουν να απευθυνθούν ξανά στις διεθνείς αγορές για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της χώρας. Εάν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, καμία πολιτική ανάπτυξης και ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και των επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι εφικτή.

Στο υπόμνημα του ΕΒΕΑ αναφέρεται πως από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης ορισμένων πολιτικών και μέτρων που περιέχονται στο Μνημόνιο, και με τις οποίες επιχειρείται η δημοσιονομική εξυγίανση, το Επιμελητήριο εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Ads