Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το βράδυ της Δευτέρας η νέα συνάντηση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Ads

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν επιτεύχθηκε επί της ουσίας πρόοδος για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης δόθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις και οι διευκρινίσεις για θέματα αποζημιώσεων και αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση σε γενική συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη και πριν το κλείσιμο της εβδομάδας να δοθούν οι απαντήσεις τους.

Πάντως, η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σε υψηλούς τόνους, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν ευθύνεται η ίδια για το «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες, αλλά η κατάληψη από τους εργαζόμενους.

Ads

Από την πλευρά του, ο Παντελής Καψής έχει διαμηνύσει ότι η εκπομπή προγράμματος θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών, ακόμη και από χώρους εκτός του Ραδιομεγάρου, αν οι εργαζόμενοι δεν φύγουν.