Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «θα φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί την Τετάρτη στην πλατεία Αμερικής», δηλώνουν χαρακτηριστικά μέλη της Κίνησης Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις ενδεχόμενες συνέπειες της προγραμματισμένης συγκέντρωσης «ακροδεξιών στοιχείων» κατά της παρουσίας μεταναστών στην περιοχή.

Ads

Μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνάντησαν τον υπασπιστή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (βρίσκονταν σε σύσκεψη), ο οποίος «έδειξε να μην είναι σχετικά ενημερωμένος».

«Την ερχόμενη Τετάρτη κινδυνεύουν τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης και της δημόσιας ασφάλειας στην Πλατεία Αμερικής. Το ίδιο έργο το ζήσαμε και το ζούμε καθημερινά, τους τελευταίους 9 μήνες, στον Άγιο Παντελεήμονα, πάλι από ακροδεξιά στοιχεία, με την αστυνομία δυστυχώς να «νίπτει τας χείρας της» και να μην παρεμβαίνει, με αποτέλεσμα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα να έχουν αναλάβει αυτά τα στοιχεία την τήρηση της τάξης, με τον δικό τους τρόπο της βίας, των απειλών και των επιθέσεων κατά των ξένων», αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, σε επιστολή την οποία κατέθεσαν στο υπουργείο οι διαμαρτυρόμενοι.

Οι ίδιοι, στηλιτεύοντας την άποψη για «άμεση απογκετοποίηση της περιοχής», καταγγέλλουν ότι «δυστυχώς κάποια ακροδεξιά στοιχεία που συμμετείχαν στην επιτροπή πέταξαν τα προσωπεία τους» και «μας απείλησαν και απαίτησαν να αποχωρήσουμε από την επιτροπή για να συνεχίσουν μόνοι τους την δική τους πολιτική της βίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Ads

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, στην οποία επισυνάπτεται και η ανακοίνωση κατά της παρουσίας μεταναστών στην περιοχή:

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κύριο Χρυσοχοϊδη.

Κύριε Υπουργέ.

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό – η Κίνηση Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος καθώς και κάτοικοι της πλατείας Αμερικής- ανησυχούμε σχετικά με την ασφάλεια και την ειρηνική μας συνύπαρξη με τους συγκατοίκους μας μετανάστες και έλληνες υπηκόους για τους παρακάτω λόγους:
Εδώ και δύο περίπου μήνες σχηματίστηκε μια επιτροπή κατοίκων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που υποβαθμίζουν τη ζωή όσων κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής.
Στην επιτροπή αυτή πολλοί από εμάς που πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματα της καθαριότητας, της αυξημένης εγκληματικότητας, της πολιτιστικής ανυπαρξίας του Δήμου, της εγκατάλειψης των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της υποβάθμισης των λιγοστών ελεύθερων χώρων και πολλά άλλα, αναλάβαμε, στα πλαίσια αυτής της επιτροπής μια σειρά από δράσεις με σκοπό την επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων προβλημάτων. Πράγματι, χάρη στις δράσεις αυτές οι κάτοικοι διαπίστωσαν ορατές βελτιώσεις στα ζητήματα της καθαριότητας, καθώς και της επικοινωνίας με τους μετανάστες κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους μένουν χρόνια στην περιοχή με τις οικογένειές τους και εργάζονται ή έχουν καταστήματα κοντά ή γύρω από την Πλατεία Αμερικής.
Δυστυχώς κάποια ακροδεξιά στοιχεία που συμμετείχαν στην επιτροπή πέταξαν τα προσωπεία τους. Μας δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά μόνο η εκδίωξη των ξένων, ακόμη και με τη χρήση απροκάλυπτης βίας. Μας απείλησαν και απαίτησαν να αποχωρήσουμε από την επιτροπή για να συνεχίσουν μόνοι τους την δική τους πολιτική της βίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ακολούθησαν πράξεις βίας στην Πλατεία Αμερικής και απειλές σε μαγαζιά ξένων.
Οι άνθρωποι αυτοί οργανώνουν την Τετάρτη 24/2/2010 στις 7μμ στην πλατεία Αμερικής συγκέντρωση. Σας στέλνουμε συνημμένη την ανακοίνωσή τους για να αντιληφθείτε το περιεχόμενο της εκδήλωσή τους.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων γράφουν ότι θα επιδιώξουν μόνοι τους, παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους «την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής». Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται ειρωνικά και «στην προεδρική μας Δημοκρατία», υπονοώντας, ίσως, ότι κάποιο άλλο πολίτευμα θα ήταν καλύτερο….

Κύριε υπουργέ,
Την ερχόμενη Τετάρτη κινδυνεύουν τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης και της δημόσιας ασφάλειας στην Πλατεία Αμερικής. Το ίδιο έργο το ζήσαμε και το ζούμε καθημερινά, τους τελευταίους 9 μήνες, στον Άγιο Παντελεήμονα, πάλι από ακροδεξιά στοιχεία, με την αστυνομία δυστυχώς να «νίπτει τας χείρας της» και να μην παρεμβαίνει, με αποτέλεσμα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα να έχουν αναλάβει αυτά τα στοιχεία την τήρηση της τάξης, με τον δικό τους τρόπο της βίας, των απειλών και των επιθέσεων κατά των ξένων.
Με την επιστολή μας αυτή σας θέτουμε μπροστά στις ευθύνες σας. Για οτιδήποτε ήθελε συμβεί την Τετάρτη στην Πλατεία Αμερικής, ενάντια στα αγαθά της ασφάλειας των πολιτών και της ειρηνικής συνύπαρξης με τους μετανάστες θα φέρετε ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Σας ζητάμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψετε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται.

Αθήνα 21-2-2010

(ακολουθεί 1 συνημμένο)

Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων
Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής την Τετάρτη 24/2/2010 στις 7 μ.μ.
Αγαπητέ συμπολίτη,
Είμαστε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων που κατοικούμε γύρω από την πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη και γενικότερα στις περιοχές του 6ου διαμερίσματος που όπως φαίνεται έχει σχεδιαστεί από τους κυβερνώντες μας να αλωθεί, να χάσει την ελληνική ταυτότητά του από λαθρομετανάστες κάθε εθνικότητας που συρρέουν ανεξέλεγκτα κατά χιλιάδες την τελευταία δεκαετία. Η κεντρική λεωφόρος της περιοχής μας, η οδός Πατησίων με θέα τον Παρθενώνα μας, οι πλατείες μας , οι δρόμοι μας έχουν μετατραπεί από παράνομους εμπόρους σε ένα υπαίθριο παζάρι, κάκιστης αισθητικής. Εκατοντάδες προκλητικοί Ασιάτες, Αφρικανοί, Πακιστανοί απλώνουν τα σεντόνια τους έξω από τα καταστήματά μας που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Στη θέση τους ανοίγουν λαθρομετανάστες καταστήματα, οι περισσότεροι χωρίς άδειες που τις περισσότερες φορές πίσω από τη νόμιμη ταμπέλα κρύβονται προσφιλείς τους παράνομες δραστηριότητες (ναρκωτικά, πορνεία), διανυκτερεύοντας όλη τη νύχτα.
Ολόκληρο το 6ο διαμέρισμα είναι πλέον ένα γκέτο από αμέτρητους και μη καταγεγραμμένους λαθρομετανάστες που κατουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν , στις πλατείες μας, στις πόρτες μας και ενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες. Τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Κάθε δρόμος μας, κάθε πλατεία μας, είναι δικό τους σημείο αναφοράς.
Εμείς παρακολουθούμε ανήμποροι αυτό το οικτρό θέαμα της πλήρους απαξίωσης της κάθε γειτονιάς μας μη έχοντας συμπαράσταση από κανένα φορέα της πολιτείας. Τα ακίνητα μας πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί, βιώνουμε απεγνωσμένοι την καθημερινότητά μας, απογοητευμένοι για το μέλλον.
Έχει άραγε τέτοια δικαιώματα μια Προεδρευόμενη Δημοκρατία, να φέρνει δηλαδή την πλήρη καταστροφή σε συνοικίες του 6ου διαμερίσματος και την απόγνωση στους κατοίκους της;
Η επιστέγαση όλων των προηγούμενων υπαρχόντων προβλημάτων (συγκοινωνιακό, νέφος, τσιμεντοποίηση, έλλειψη πρασίνου), ήταν η πλήρης γκετοποίηση της περιοχής μας. Δυστυχώς δεκάδες πολιτιστικοί φορείς ψυχορραγούν στις γειτονιές μας, θέατρα, πνευματικά κέντρα κλπ. λόγω μη προσέλευσης κόσμου στις τριτοκοσμικές γειτονιές μας που τα μαχαίρια βγαίνουν τόσο εύκολα !
ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.
ΦΤΑΝΟΥΝ οι υποσχέσεις και οι φθηνές δικαιολογίες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής μας , με την καταγραφή των αλλοδαπών και τον καταμερισμό τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου & ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ των Ελλήνων που δυστυχώς για το κέρδος νοικιάζουν τα διαμερίσματα και τις υπόγειες αποθήκες τους αλλάζοντας χρήση, σε 20 και 30 άτομα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης της Δημοτικής αγοράς Κυψέλης & την αξιοποίηση της από το Δήμο
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση του αντισυνταγματικού λαθρομεταναστευτικού ν/σ & τη διενέργεια δημοψηφίσματος – Πολιτικά δικαιώματα μόνο σε Έλληνες πολίτες
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια αξιοπρεπή ζωή στην πόλη μας!!!!!!

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται το φυλλάδιο που προαναγγέλλει την επίμαχη συγκέντρωση της Τετάρτης.