Την τοποθέτηση βόμβας στα Πατήσια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά στα μάτια της η 10χρονη αδελφή του αλλά και η μητέρα του καταδίκασαν με ανακοίνωση του ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

Ads

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, την εγκληματική ενέργεια της έκρηξης βόμβας στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα Πατήσια, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του 15χρονου αγοριού και το σοβαρό τραυματισμό της μικρής αδερφής του μπροστά στα μάτια της μητέρα τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καμιά ιδεολογική ή πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες εγκληματικές πράξεις, που σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία σε αθώους πολίτες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη μάνα, η οποία ταξίδεψε στο μισό κόσμο για να γλιτώσει αυτή και η οικογένειά της από τον πόλεμο, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή και έχασε το παιδί της σε λίγα λεπτά με φρικτό και άδικο τρόπο. Η ηθική και πολιτική καταδίκη τέτοιων πράξεων είναι αποφασιστική και πάνδημη», προστίθεται.

«Καλούμε όλες τις γυναίκες της χώρας να υψώσουν τη φωνή τους, να δείξουν την ευαισθησία τους και να εκδηλώσουν τη δυναμική τους, έτσι ώστε να σταματήσει άμεση η τυφλή βία η οποία απειλεί τη ζωή όλων μας και σκιάζει με φόβο την καθημερινότητά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads