Υποδοχή με βέλη επιφυλάσσει η αντιπολίτευση στη νέα δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Για ανακύκλωση στα πρόσωπα και κυβερνητικό σχήμα «κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα» κάνει λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ. Βολές από ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ads

 
Για ανακύκλωση στα πρόσωπα που «δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θεωρεί «κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα».
 
«Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα και αντίστοιχο των σχεδίων της κυβέρνησης για κλιμάκωση της πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τονίζει, δε, ότι «η ανακύκλωση στα πρόσωπα, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει την καταστροφική αποτυχία του μνημονίου, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, αλλά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της».
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ασχολούνται με τα ονόματα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.
 
«Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν επίτροποι της τρόικας οι οποίοι ασκούν την εξουσία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τους Υπουργούς και το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν έχει σημασία ποιο όνομα αναγράφεται στον ανασχηματισμό» είπε ο κ. Καμμένος.
 
«Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών» σχολίασε νωρίτερα το ΚΚΕ.
 
«Ο λαός έχει πλούσια πείρα για να διαπιστώσει ότι δε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες, για την αντιμετώπιση της δικής του σκληρής πραγματικότητας, στις διάφορες μεταμφιέσεις της κυβέρνησης ή σε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα υποκλίνεται στον καπιταλιστικό «μονόδρομο» και την ΕΕ.
 
»Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη της ενωτικής του πρότασης και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» συμπληρώνει το ΚΚΕ.