Τα μπαχαρικά φαίνεται να είναι το κλειδί για τη μείωση των τεράστιων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εκπέμπονται από τη βοσκή των ζώων όπως τα πρόβατα, οι αγελάδες και οι κατσίκες.

Ads

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ ο κορίανδρος και η κουρκούμη (χρυσόριζα) – μπαχαρικά που συνήθως χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση κατά το μαγείρεμα του κρέατος μπορεί να μειώσει έως και κατά 40% το ποσό του μεθανίου που παράγεται από τα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι των ζώων αυτών και στη συνέχεια εκπέμπονται στον αέρα.

Τα μπαχαρικά αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να δράσουν σαν αντιβιοτικά ενάντια στα βακτήρια που παράγουν το μεθάνιο. Οπότε εκτός από τον άνθρωπο πλέον και οι αγελάδες θα μπορούν αλλά και θα πρέπει να νοστιμίζουν το φαγητό τους με τα αντίστοιχα μπαχαρικά.