Υποτροφίες σε παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με τα ιδρύματα «Φάρος του Κόσμου» και «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς επίσης και σε προσφυγόπουλα, προσφέρει το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης με στόχο να ανοίξουν νέοι δρόμοι, να δοθούν καινούριες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ελπιδοφόρες προοπτικές σε μαθητές που στερούνται αυτής της δυνατότητας.

Ads

Υποτροφίες έχουν ήδη απονεμηθεί σε τέσσερα παιδιά που είτε φιλοξενούνται σε δομές ιδρυμάτων και φορέων της πόλης είτε διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Άλλες τρεις υποτροφίες θα δοθούν σε ανήλικα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας με το ίδρυμα «Ο Φάρος του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Ανατόλια προσέφερε από την τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δύο υποτροφίες σε παιδιά Ρομά από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ads

«Θέλουμε να προσφέρουμε, όσο μπορούμε, σε παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μια εκπαίδευση που θα τους ανοίξει ορίζοντες και θα τους δώσει μία άλλη πορεία στη ζωή τους» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος του Κολλεγίου, Πάνος Βλάχος.

«Έχουμε ήδη δώσει δύο υποτροφίες σε παιδιά Ρομά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τα παιδιά είναι στο σχολείο μας, πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ το μικρότερο μένει στο οικοτροφείο μας» πρόσθεσε ο κ. Βλάχος.

Επίσης, το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει μια υποτροφία για φοίτηση στο δημοτικό σε παιδί που φιλοξενείται στις δομές της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και άλλη μία για φοίτηση σε γυμνάσιο και λύκειο σε μαθητή από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Παράλληλα, διαθέτει τρεις ακόμη υποτροφίες σε ανήλικα προσφυγόπουλα που μένουν σε δομές φιλοξενίας της Ελλάδας.

«Με δεδομένη την ιστορία του σχολείου, που είναι στην ουσία κι αυτό πρόσφυγας, καθώς έφυγε από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και ήρθε στην Ελλάδα το 1922 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει προσφυγιά. Και θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά που ζουν σε αυτές τις χώρες να έχουν ευκαιρία προσαρμογής και πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση» είπε ο κ.Βλάχος.