Την εμφάνισή του στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» έκανε ο 15χρονος Γιώργος Θωμόπουλος από την Πάτρα, για να ερμηνεύσει ένα ραπ κομμάτι για το bulling, το οποίο προκάλεσε το  έντονο ξέσπασμα του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ads

Με αφορμή το τραγούδι ενός νεαρού υποψηφίου, ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός τοποθετήθηκε για το θέμα του ρατσισμού και του bullying, μιλώντας για τις παθογένειες της κοινωνίας μας και τον συντηρητισμό. Έκανε μάλιστα και μια προσωπική εξομολόγηση.

«Ήρθες εδώ και είπες ένα τραγούδι για το bullying το οποίο γίνεται στο σχολείο και το οποίο το έχουμε λίγο σαν λεξούλα και δεν το έχουμε αναλύσει ποτέ. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυπρεπές ή επειδή το κορίτσι τους είναι πιο ανδροπρεπές. Ντρέπονται, δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο… Και ήθελα να ‘ξερα, οι γονείς των παιδιών που ασκούν bullying στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται.

Φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και δεν ασχολείσαι με το πώς θα το στείλεις στο σχολείο; Δεν θα του πεις ότι “αγόρι μου ή κορίτσι μου, δεν θα προσβάλλεις ποτέ και δεν θα θίξεις ποτέ και δεν θα κάνεις ποτέ κακό σε ένα παιδί επειδή σου φαίνεται διαφορετικό, πιο αδύναμο” ή δεν ξέρω τι; Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί οι γονείς. Και θα ‘πρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα ‘πρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και θα ‘πρεπε να πουν στα παιδιά τους ότι τα άλλα τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβονται.

Ads

Έχω ακούσει κάτι ανοησίες του στυλ ότι “αυτό το παιδί έχει δύο άντρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς και, εντάξει, θα περάσει πολύ δύσκολα στο σχολείο”. Και άρα ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να πιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν “τον μικρό Γιαννάκη ή τη μικρή Κατερίνα δεν θα τους ενοχλήσεις ποτέ επειδή σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες”».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε σε δικά του βιώματα: «Είμαι φορτισμένος γιατί θεωρώ ότι είναι μια μάστιγα αυτή της κοινωνίας. Έχουνε γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες, έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying. Ωστόσο, υπάρχουνε παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε. Το τραγούδι αυτό που έγραψες είναι πάρα πολύ σημαντικό, οφείλει να ακουστεί, να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying. Να ‘σαι καλά αγόρι μου».