Πολλοί είναι αυτοί που το χαρακτηρίζουν ως το «εθνικό» μας φαγητό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας τουρίστας δεν θα φύγει από την Ελλάδα χωρίς να το δοκιμάσει.

Ads

Είτε σε πίτα είτε καλαμάκι, το σουβλάκι κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων, λόγω της γεύσης του αλλά και της προσιτής τιμής του. Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις καλύτερες διευθύνσεις της Αθήνας, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν.

Το σουβλάκι του Κώστα
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2

Αν βρεθείτε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης καλό θα ήταν να κάνετε μια στον Κώστα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σχηματίζονται ουρές έξω από το μικρό μαγαζάκι που έχει βγει από άλλη εποχή. Εδώ θα βρείτε μόνο τυλιχτό μπιφτέκι και καλαμάκι, ενώ η κόκκινη καυτερή σάλτσα που προστίθεται είναι απλά μοναδική. Ωστόσο κλείνει νωρίς το απόγευμα, οπότε πρέπει να τον επισκεφτείτε σχετικά νωρίς.

Ads

Θανάσης
Μητροπόλεως 69, Μοναστηράκι

Παρόλο που είναι πολύ τουριστικό πλέον, δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις ότι φτιάχνει ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της πόλης. Αξίζει βέβαια να γνωρίζετε ότι δεν φτιάχνει τίποτα άλλο πέρα από κεμπάπ, που θα τα βρείτε σε λογικότατες τιμές.

Ο Κώστας
Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα

Κι όμως εκτός από το σουβλάκι του Κώστα, υπάρχει και ο Κώστας που ξέρει να σερβίρει λαχταριστό σουβλάκι από το 1950. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό μαγαζάκι με μία πολύ μικρή πλάκα-ψησταριά υγραερίου. Κι εδώ θα βρείτε μόνο καλαμάκια και πίτες, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, όταν τελειώσουν οι «προμήθειες».

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα street food της Αθήνας

Καυτερός
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Αν περάσετε ποτέ από το Κάτω Χαλάνδρι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σουβλάκι από το καυτερό, που είναι όνομα και πράγμα. Σε αυτό το μαγαζί ο χρόνος έχει σταματήσει και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι προσελκύει κόσμο από όλες τις περιοχές. Μια κόκκινη καυτερή σάλτσα θα συνοδεύσει το πεντανόστιμο σουβλάκι σας, που θα κάνετε πολύ καιρό να ξεχάσετε.

Έλβις
Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός

Από την λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Έλβις, που ψήνει, μεταξύ άλλων, μερικά από τα καλύτερα καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό της πόλης. Μάλιστα τα καλαμάκια συνοδεύονται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές και φρέσκο ψωμάκι. Το μαγαζί ανοίγει νωρίς το μεσημέρι και κλείνει αργά το βράδυ, οπότε ενδείκνυται για τους ξενύχτηδες.

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι

Το όνομα του σημαίνει καυτερό, αλλά εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα που δεν «καίνε». Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το ινδικό σουβλάκι με καυτερό κοτόπουλο φιλέτο tikka, λαχανικά, αγγούρι και μια πολύ ιδιαίτερη σάλτσα που ονομάζεται mint chutney, τυλιγμένα σε αφράτο ψωμί νάαν. Στο Mirch μπορείτε να δοκιμάσετε και πολλές μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Καλύβας
Γεωρ. Ολυμπίου 10, Κουκάκι

Εδώ θα βρείτε τον πιο νόστιμο, ζουμερό και ξεροψημένο γύρο της Αθήνας σε συνδυασμό με την φοβερή εξυπηρέτηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι σχεδόν πάντα γεμάτος, ενώ φημίζεται για την καλή ποιότητα των κρεάτων του.