Σειρές που εστιάζουν στην φύση του ανθρώπου, από το πώς σκέφτεται μέχρι το πώς αντιδρά προκαλούν πάντα το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Οι σειρές ψυχολογίας έχουν αναμφίβολα τους φανατικούς “ακολούθους”, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν τη σύνδεση του ανθρώπου με την εποχή του και το μέλλον. Πώς το οικονομικό σύστημα και οι ανάγκες του, αλλά και η τεχνολογία επηρεάζουν τη σχέση του ατόμου με το περιβάλλον αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Ads

Παρακάτω σας προτείνουμε πέντε σειρές που θα παίξουν με το μυαλό σας και θα σας αποκαλύψουν κομμάτια του ανθρώπου αλλά και του ίδιου σας του εαυτού, που ίσως να μην είχατε σκεφτεί. Από τον ψυχωτικό πράκτορα του FBI Jim Fitzgerald, μέχρι την δυναμική Nadia, όλοι έχουν κάτι κοινό. Την μανιακή ανάγκη να αποκωδικοποιήσουν τον εσωτερικό ψυχισμό και τις ανεξήγητες πτυχές του κόσμου που τους περιβάλει.

1. Mindhunter

Το Mindhunter αποτελεί την τηλεοπτική απόδοση του ομώνυμου βιβλίου του Joe Penhall. Η υπόθεση περιτριγυρίζεται γύρω από δύο πράκτορες του FBI, τον Holden Ford και τον Bill Tench, οι οποίοι σε συνεργασία με την ψυχολόγο Wendy Carr, αποφασίζουν να εντάξουν την επιστήμη της ψυχολογίας στον χώρο του FBI και της αστυνομίας εν γένει. Η σειρά καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή ιδίως μέσα από τις συνεντεύξεις που παρουσιάζει με υπαρκτούς serial killers αλλά και την εκπληκτική ερμηνεία των πρωταγωνιστών της. Ταυτόχρονα θέτει ηθικά ζητήματα και δίνει απαντήσεις στις πιο σκοτεινές συνήθειες βιαστών και δολοφόνων. Το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα είναι ότι όλες οι ιστορίες είναι πραγματικές…

2. Manhunt: Unabomber

Μια αμερικανικής παραγωγής, δραματική, μίνι σειρά του Netflix, το Mindhunter, αναφέρεται σε έναν τρομοκράτη, ο οποίος επί 17 χρόνια καταφέρνει και ξεφεύγει από την αστυνομία. Ο Unabomber, όπως τον ονομάζει το FBI που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, σκοτώνει ανυποψίαστα θύματα χρησιμοποιώντας αυτοδημιούργητες βόμβες. Το FBI, προσλαμβάνει έναν νέο πράκτορα τον, Jim Fitzgerald, προκειμένου μελετώντας τα κείμενα του Unabomber να συνθέσει ένα ψυχολογικό προφίλ και να οδηγήσει την αστυνομία στη σύλληψή του. Τι μαθαίνει όμως ο Jim μέσα από τα γραπτά του serial killer, που επί σειρά ετών καταφέρνει να ξεφεύγει από τους πράκτορες του FBI; Και πώς η σειρά συνάδει απόλυτα με το σήμερα; Φτάνει μόνο να δείτε το “Ανθρωποκυνηγητό”.

Ads

Διαβάστε επίσης: Αυτές τις σειρές του Netflix δεν πρέπει να χάσετε

3. The Sinner

Στο Sinner παρακολουθούμε την πανέμορφη Jessica Biel στο ρόλο της Cora Tannetti, η οποία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της σειράς διαπράττει έναν εντελώς παρανοϊκό και αψυχολόγητο φόνο. Τουλάχιστον έτσι κρίνει ο θεατής στην αρχή… Μαζί με τον ντετέκτιβ Harry Ambrose θα κάνουν ένα ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν της προκειμένου να ανακαλύψουν κομμάτια της μνήμης που προς το παρόν δείχνουν να έχουν διαγραφεί. Τι οδήγησε την Cora να διαπράξει αυτόν τον άγριο φόνο και πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από τα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης που την περικλείουν ασφυκτικά;

4. Russian Doll

Η Nadia είναι επίτιμη καλεσμένη σε ένα αναπόφευκτο πάρτι στη Νέα Υόρκη, όπου γιορτάζει τα 36α γενέθλιά της. Όταν ξαφνικά πεθαίνει και ενώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά αρχίζει να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά, κάθε φορά ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, υπό τους ήχους ενός εθιστικού ποπ κομματιού. Θυμίζοντας μας το γνώριμο concept της ταινίας “Η μέρα της Μαρμότας” η πρωταγωνίστρια καταφέρνει να κάνει το στόρι “δικό” της αφού σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό με την δυναμικότητα και την ιδιαιτερότητά της. Τώρα για να μάθετε το γιατί ξυπνάει κάθε φορά στο ίδιο σημείο αφού έχει βρει πρώτα έναν ευφάνταστο θάνατο αρκεί να την ακολουθήσετε στο ταξίδι της.

5. Black Mirror

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η βρετανική σειρά Black Mirror. Μια εκ πρώτης όψεως σειρά επιστημονικής φαντασίας που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και στην επίδραση που μπορούν να έχουν πάνω του οι νέες τεχνολογίες. Τα επεισόδιά της τοποθετούνται χρονικά είτε σε ένα εναλλακτικό παρόν είτε στο κοντινό μέλλον. Κάθε επεισόδιο αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία βασισμένο στη δομή της σύγχρονης κοινωνίας. Μπορεί η αξία που δίνουμε στην τεχνολογία να επιφέρει προβλήματα στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση; Αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα των social media, της τεχνητής νοημοσύνης, ή της παραβίασης της ιδιωτικότητας μέσω των open data; Το Black Mirror μέσα από φανταστικά/υποθετικά σενάρια μας δείχνει το πώς η κατάχρηση της τεχνολογίας μπορεί να μας καταστήσει τελικά δέσμιούς της.

Fun Fact για τη σειρά: Ο τιτλός της “Black Mirror”, είναι εμπνευσμένος από την μαύρη οθόνη των κινητών μας που λειτουργούν ως “καθρεύτης” της προσωπικότητας μας, μιας και πλέον κάνουμε τα πάντα μέσα από αυτά.

Πηγή: news247.gr