Η ελληνική κουζίνα λαμβάνει διεθνή αναγνώριση, κατακτώντας τον τίτλο της καλύτερης στον κόσμο για την περίοδο 2024-2025.

Ads

Σύμφωνα με τα βραβεία του Taste Atlas, η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στις 100 κορυφαίες κουζίνες παγκοσμίως, με την ιταλική και τη μεξικάνικη να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Taste Atlas: Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει μέσο όρο 4,6 (με άριστα το 5), με την Ιταλία να ακολουθεί με 4,59 και το Μεξικό να είναι 3ο με 4,52.

Αναλυτικά, η κατάταξη σύμφωνα με την Taste Atlas έχει ως εξής:

Ads
  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

Taste Atlas: Τα καλύτερα προϊόντα και τα καλύτερα πιάτα στην Ελλάδα

Στην βαθμολογία έχουν αξιολογηθεί διάφορες κατηγορίες: Προϊόντα, παραγωγές, παραδοσιακά εστιατόρια/ταβέρνες κ.α.

Στα προϊόντα, η Ελλάδα ξεχωρίζει για τα φυστίκια Αιγίνης, το φοινίκι Λακωνίας, την φάβα Σαντορίνης και τα πορτοκάλια από το Μαλεμέ Χανίων με 4.8 και 4.7 βαθμολογίες.

Αντίθετα, για την Ιταλία, η πίτσα ναπολιτάνα ήταν το μόνο προϊόν που συγκέντρωσε βαθμολογία 4.8.

Τα 10 ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση είναι:

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα Πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα