Τους πρώτους 200.000 φορητούς υπολογιστές άρχισε από σήμερα να μοιράζει σε μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας η υπηρεσία του ΟΗΕ, UNRWA (United Nations Relief and Works Agency), στο πλαίσιο ενός σχεδίου επιμόρφωσης για την εκπλήρωση του οποίου ο ΟΗΕ συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση «Ένα φορητό κομπιούτερ για κάθε παιδί».

Ads

«Μέχρι το έτος 2012 περίπου μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή θα έχουν την ευκαιρία πρόσβασης στη μάθηση και την ευκαιρία να γνωριστούν με το σύγχρονο τρόπο μάθησης μέσω των φορητών υπολογιστών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ένα φορητό κομπιούτερ για κάθε παιδί», Νίκολας Νεγκροπόντε εξηγεί ότι «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά της πλέον απομονωμένης περιοχής στον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες μορφές επιμόρφωσης και σε μετέπειτα ευκαιρίες».

Περίπου το 70% των 1,5 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι πρόσφυγες και μορφώνονται μέσω προγραμμάτων της UNRWA.

Ads