Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία περίεργη αντίληψη για τη δημοκρατία: θεωρεί ότι όταν μια κυβέρνηση κερδίσει τις εκλογές, μπορεί να κάνει ό,τι της καπνίσει. Τη διατύπωσε ξανά στη συνάντηση του με τον κ. Σαλμά, αν πιστέψουμε τη διήγηση του τελευταίου.

Ads

Ο βουλευτής τού ανέφερε  διάφορες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου. Όπως ότι δεν μπορεί «η κ.Μενδώνη να λέει “δε με νοιάζει η τιμή”, με νοιάζει να είναι καλά τα κυλικεία. Απέρριψε προσφορά με διπλάσια τιμή». Δηλαδή ο κ. Σαρμάς του είπε ότι το δημόσιο, θα μπορούσε στα μουσεία να εισπράξει διπλάσιο ποσό.

Ποια ήταν η αντίδραση του  πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον κ. Σαλμά:

«Μου απάντησε: δεν δέχομαι υπονοούμενα ότι υπηρετώ τους λίγους, αν ήμασταν με τους λίγους, δεν θα είχαμε πάρει 41%».

Ads

Διαβάστε: Μάριος Σαλμάς / Ο γιος του Μητσοτάκη είχε προαναγγείλει την διαγραφή μου από το Σάββατο

Mε τη λογική του εκλογικού ποσοστού, η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα που θα είχαν ρίξει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κυβέρνηση, από τη συγκάλυψη της τραγωδίας στα Τέμπη μέχρι τις υποκλοπές. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι μια εκλογική νίκη, παρά τη μεγάλη αποχή, τού  δίνει το δικαίωμα όχι απλώς να αρνείται τη λογοδοσία, αλλά και τον αθωώνει για καραμπινάτες παρανομίες.

Έχει προφανώς μπερδέψει τη Δικαιοσύνη με την Εκτελεστική εξουσία. Λογικό, καθώς η κυβέρνηση του έχει καταπατήσει τη διάκριση των εξουσιών. Η Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο ελέγχονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επομένως ο Ερντογάν παραδείγματος χάριν, που πήρε 52% στις περσινές εκλογές, δικαιούται, ακόμη περισσότερο, να στέλνει τα στρατεύματα του σε άλλες χώρες, να φυλακίζει τους αντιπάλους του και ότι άλλο μπορεί να του περάσει από το μυαλό. Και να θεωρεί ότι η ψήφος τον αθώωσε για τα εγκλήματα του.

Η ίδια αντιδημοκρατική λογική επεκτάθηκε και στην αντιμετώπιση των βουλευτών της ΝΔ, που άσκησαν κριτική σε πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής. Για τον κ. Μητσοτάκη ο ρόλος των βουλευτών είναι να παριστάνουν τις γλάστρες και τους χειροκροτητές των αποφάσεων του.

Έτσι στον κ. Σαλμά δεν δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπίσει τον εαυτό του, ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο από την εποχή του Διαφωτισμού, για να μην πάμε πίσω στην Αρχαία Ελλάδα: δήλωσε, χωρίς να διαψευστεί, ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ κράτησε 48 δευτερόλεπτα και ότι δεν του ανέφεραν κανένα παράπτωμα για το οποίο βρέθηκε ενώπιόν της.

Διαβάστε: ΝΔ / Η αντεπίθεση Σαλμά και οι φόβοι του Μαξίμου

«Κανένας δεν γνώρίζε, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Γι’ αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», σημείωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής.

Πρέπει να είναι η πιο σύντομη διαγραφή σε κομματικά πειθαρχικό όργανο, στην ιστορία της ανθρωπότητας.