Πρώτα έβαλε τους παπαγάλους να σουρομαδιούνται τι να σημαίνει άραγε επιστημονική διαχείριση κοινής αποδοχής. Ακούστηκαν ακόμη και οιμωγές για την αδόκητο ανάμιξη της πολιτικής στην επιδημιολογία. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Γίνονται έρευνες …

Ads

Σε κάθε περίπτωση όταν κάποιου του τείνουν χέρι βοηθείας κι αυτός το δαγκώνει, θεωρείται αγενής. Προφανώς, θεωρεί ότι ο άλλος το κάνει με διάθεση υποτιμητική (δεν το έχει το παιδί) και αυτός αμυντικά προτάσσει την ακεραιότητα της προσωπικής του εικόνας παρά την εθνική ανάγκη. Κάπως έτσι φάνηκε, παρόλο το μπόι που διαθέτει,  σαν  να του λείπει το πολιτικό ανάστημα.

ΟΙ PARROTS

Για τους parrots τι να πει κανείς; Δεν κατανοούν τάχα την τεχνοκρατική διαχείριση μιας θανατηφόρου κρίσης αυτοί που θεωρούσαν προβληματικό όποιον δεν έβλεπε ως αυτονόητη την τεχνοκρατική λύση Παπαδήμου, σε μια κρίση πολύ πιο πολιτική από ότι μια απειλή υγείας. Εκεί  ανέτως μπορούσαν να ομοφωνήσουν όλοι σε έναν τεχνοκράτη, εφ’ όλης της ύλης και σε ζητήματα αμιγώς πολιτικά, ενώ εδώ κάτι τέτοιο θα συνιστούσε συνταγματική εκτροπή …

Ads

Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι parrots που ανατριχιάζουν με την επιχειρούμενη από την Αντιπολίτευση ανάμιξη πολιτικής και λοιμώξεων, είχαν εκτεθεί με πρωτοσέλιδες παραινέσεις στον Μωυσή να πάει σε πρόωρες εκλογές με οιονεί πολιτικό πρόγραμμα την διαχείριση της νόσου covid.

Οι parrots κάνουν ακόμη πως δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η κυβερνητική ευθύνη που ο κάθε χοντροκέφαλος δεν εμβολιάζεται. Σε άλλους καιρούς, για την πολιτική ιδιοποίηση του εμβολίου, ως αν ήταν αυτοί οι μεγαλομέτοχοι της Pfizer, έγραφα στο TVXS (8-6-2021) για το «εμβολιαστικό θαύμα»: “ Όλοι γνωρίζουν τους κομπασμούς και τον κυβερνητικό αυτοεγκωμιασμό για το εμβολιαστικό πρόγραμμα Όποιος φέρελπις πολιτευτής, έπρεπε να ταυτιστεί στανικώς με το εμβολιαστικό «θαύμα». Αν και τα νέα δεν είναι τόσο καλά, ο επικοινωνιακός καταιγισμός για τους «θαυματοποιούς» επιμένει. Όποιος δεν καταλαβαίνει τη ζημία που κάνει σε μια τέτοια υπόθεση η πολιτική ιδιοτέλεια της οικειοποίησης του επιστημονικού στόχου ας δει στις ΗΠΑ, όπου η φθηνή, ακίνδυνη και αποτελεσματική μάσκα συνάντησε τόσο ισχυρές αντιστάσεις γιατί βλακωδώς, η χρήση της ταυτίστηκε με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση. …»

Υπάρχει τέλος κι ένα είδος parrolets που ειδικεύονται στο να παριστάνουν τους διαφωτιστές, τους ορθολογιστές και τους εκσυγχρονιστές Αυτοί διακρίθηκαν στο αντισύριζα μέτωπο όπου βρέθηκαν για λόγους, λέει, όχι τόσο βιοποριστικούς όσο αισθητικούς! Δεν άντεχαν την banalité αυτής της παράταξης κι είδαν το φως στον νεότερο πολιτικό εξόριστο του Παρισιού. Για τα λεγόμενα αυτών των ημερών, που διατράνωσαν ότι ο βαλκανικής κοπής φιλελευθερισμός ala Μητσοτάκ εδράζει στην αστυνομία, στην εθνοκαπηλεία και στη θρησκεία, δεν έβγαλαν κουβέντα ή μάλλον είπαν μεταξύ τους: Σιγά μην την πατήσει ο Μεγάλος όπως ο Σημίτης με τις ταυτότητες.

Είπαμε, τα κανάλια δεν απευθύνονται σε δεξιούς, σε ηλίθιους απευθύνονται!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ

Ο υπαινιγμός ότι ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί σε μια παράταξη που κατά βάθος δεν την χωνεύει καθόλου γιατί αυτός είναι μορφωμένος, κεντρώος και δυτικοπρεπής όταν σφίγγουν τα πράγματα καταπαύει. Τότε η αληθινή άσκηση πολιτικής δίνει εξετάσεις ευπειθώς στην εθνικοφροσύνη του «ησυχία- τάξις – ασφάλεια», σε σημείο που να θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον λαγό, την αρκούδα και το λιοντάρι(*).

Στην χθεσινή συνέντευξη στο MEGA εμφανίστηκε αδωνικότερος του Αδώνιδος, που αναδεικνύεται στον δεύτερο σκιώδη υπουργό Υγείας μετά τον κ. Άκη Σκέρτσο.

Εξήγησε με κυνική αυτοπεποίθηση την δαρβινική πολιτική «ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ», επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο, δεδομένου ότι έχουμε το εμβόλιο. Το έχουμε όμως ή το μισο-έχουμε;  Γιατί το εμβόλιο «το έχεις» όταν βρίσκεται στους βραχίονες των Ελλήνων/ίδων κι όχι στις φαρμακαποθήκες, κι αυτό ήταν δεδομένο εξ αρχής. Για αυτό εξάλλου κι ο ίδιος υποσχόταν το 70% επί του γενικού πληθυσμού στις αρχές καλοκαιριού (αυτού που πέρασε κι όχι αυτού που θα έρθει).

Δεύτερο, μας κάλεσε να αδιαφορήσουμε για τα κρούσματα γιατί οφείλονται τάχα στο ότι το παρακάναμε με το τέστινγκ. Προφανώς, προσμετράει και τα σελφ τέστ τα οποία ο ΕΟΔΥ δεν τα μετράει και έτσι μας βγάζει, ως συνήθως, πρωταθλητές. Σε κάθε περίπτωση ο απότομος τριπλασιασμός είναι γεγονός, όπως κι αν τα μετράει κανείς.

Τρίτο, μας είπε ότι οι 450 διασωληνωμένοι απέχουν πολύ από τους 630 του Νοέμβρη και τους 800 του Απριλίου. Σωστό, μόνο που η ήδη δραματική εικόνα του Βορρά εκφράζει τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στα μέσα Οκτώβρη Άρα τα χειρότερα είναι μπροστά και το γνωρίζει καλά ο αποδραματοποιητής.

Τέταρτο, αυτοί που εγκαταλείπονται στην τύχη τους και δαιμονοποιούνται σε κάθε ευκαιρία δεν ψήφιζαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε Οικολόγους. Τον ανορθολογισμό των αρνητών δεν τον σβήνει κανείς με διακόπτη ΟΝ -ΟFF, ιδιαίτερα αν τον έχει προηγουμένως αξιοποιήσει πολιτικά Προτού αρνηθούν το εμβόλιο, είχαν προηγούμενα αρνηθεί το Ολοκαύτωμα, τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και δεν ξέρω τι άλλο χωρίς να καταστούν αποσυνάγωγοι. Άρα η αναμέτρηση με αυτή την αντιδραστικότητα θέλει χρόνο, τόλμη και κόστος, αν υποθέσουμε ότι ο Πρωθυπουργός όντως επιθυμεί αναμέτρηση.

Πέμπτο, η δήλωση του κ Άκη Σκέρτσου ότι δεν κατανοεί γιατί πρέπει να αποκτήσουμε «ΕΣΥ πολυτελείας», δαπανώντας χρήματα που μετά την πανδημία θα έχουν πάει χαμένα δείχνει ότι έχει μια εγγενή τάση να πει κάτι που θα κάνει εντύπωση (όνομα και πράγμα).

Θα συμφωνήσω με τον κ Μητσοτάκη  στην διαπίστωση του ότι στην «υποχρεωτικότητα» πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Καιρός λοιπόν να άρει τις αναστολές όσο είναι καιρός. Από την άλλη όσοι τον κριτικάρουν για ατολμία επειδή δεν γενικεύει την υποχρεωτικότητα στο δημόσιο και προβάλουν τον βοναπαρτισμό του κάθε Μητροπολίτη που «κόβει μισθούς» λες και τους πληρώνει από την τσέπη του, ας κάνουν έναν απλό λογαριασμό. Αν περίπου το 30% των ΔΥ παραμένουν ανεμβολίαστοι και με την μέθοδο αυτή «πειστούν» οι μισοί, προκύπτουν πολύ λιγότεροι από 107.000, που είναι το 1% του γενικού πληθυσμού! Όφελος λοιπόν max 0,8% και ζημία απροσδιόριστος.

Οι παθογένειες μας που εκφράζονται βίαια στην πανδημία, δεν αντιμετωπίζονται απλώς με έναν αποφασισμένο λεβέντη που θα βάλει τα πράγματα σε τάξη ούτε με επικοινωνιακές στρακαστρούκες. Αλλιώς το αίτημα αυτό που υποτροπιάζει από την εποχή του Καποδίστρια, κάποια φορά θα είχε ικανοποιηθεί. Αντιθέτως, χρειάζεται ευρύτερη επιμορφωτική εκστρατεία με αιχμή τον εμβολιασμό και πρωταγωνιστές της τους υγειονομικούς της διπλανής πόρτας. Με χρόνο, υπομονή, συμπάθεια, επικοινωνιακή δεξιότητα κι ανιδιοτέλεια.

(*) Ένας Λαγός είχε την παράξενη συνήθεια να ρεμβάζει πάνω σ ένα δένδρο. Η συμπεριφορά του παραξένευε τα άλλα ζώα που τον ρωτούσαν τι κάνει εκεί πάνω.

Πέρναγε η αρκούδα;
-Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω;
-Ε! …τι να κάνω αρκούδα μου; Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου κι άμα μου κάνει κέφι, “π***ω” και το Λιοντάρι!…

Η Αρκούδα φρίκαρε, αλλά δεν είπε τίποτα…

Ο Λαγός όμως το χαβά του : Όποιο ζώο πέρναγε και τον ρωτούσε , έλεγε το ποίημα του….”Τρώω το χορταράκι μου , πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!.. κι άμα μερακλωθώ, “π***ω” και το Λιοντάρι!…”

Βεβαίως ο απόηχος αυτής της αήθους συμπεριφορά δεν άργησε να φθάσει και στα αυτιά του Βασιλιά της ζούγκλας!…Μια και δύο λοιπόν πάει και βρίσκει το Λαγό….

-Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω;
-Τι να κάνω Βασιλιά μου; Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!…λέμε και καμιά μ****α να περάσει η ώρα!…..