Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της JP Morgan Chase σε οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη,  όπου γνωστοποίησε  ότι προετοιμάζει τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα για έναν οικονομικό τυφώνα, είναι πλέον σαφές ότι από τη κρίση του 2008  και μετά που οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι τράπεζες υπέταξαν την Πολιτική, προειδοποιούν και υποκαθιστούν την  ανυπαρξία πολιτικών παρεμβάσεων και προσδιορίζουν σαφώς το σχεδιασμό τους.

Ads

Συγκεκριμένα, τα κύρια σημεία της στρατηγικής τους είναι:

1.Ο ψυχρός πόλεμος είναι η νέα στρατηγική της αγγλοσαξονικής συμμαχίας με την υποταγή της ΕΕ, η δε Μόσχα με το Κίεβο, η αφορμή  για τη νέα διαίρεση του κόσμου.  Εδώ και αρκετό καιρό -πολλοί αναζητούν- με ποια πλευρά θα είναι μετα το τέλος της ένοπλης σύρραξης.

Ο νέος ψυχρός πόλεμος είναι η επιλογή του χρηματοπιστωτικών και χρηματιστηριακών   κεφαλαίων του αναπτυγμένου κόσμου σε βάρος του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ads

Είναι ακόμη η επιλογή της πολεμικής βιομηχανίας και του αντίστοιχου συμπλέγματος απέναντι στη παραγωγική οικονομία.

2. Για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό ως ένα από τα συμπτώματα της πανδημίας και  στη συνέχεια του ενεργειακού πλιάτσικου, θέλουν:

α) Να αυξήσουν τα επιτόκια,
β) βασικό αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η έκδοση ακριβού χρήματος
γ) Με γνωστές επιλογές που θα επιφέρουν ύφεση, ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και φτωχοποίηση. 

Υποδεικνύουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι πρέπει να επικεντρώσει τη πολιτική της  στην… Εθνική Ασφάλεια της χώρας! Αυτή η προτροπή θα αποτελεί τη νέα κατεύθυνση των οικονομικών συμφερόντων διεθνώς, περιφερειακά και σε εθνική κλίμακα.

Θα κατέχουν  την οικονομία, τις τράπεζες, τα κανάλια, τον τύπο και θα περιορίζουν τις αρμοδιότητες των κυβερνήσεων σε θέματα εθνικής ασφάλειας!

Καλούν επίσης, τη FED -την Κρατική τράπεζα των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον- να  αυξήσει τα επιτόκια και τις ιδιωτικές τράπεζες να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Οδηγούν ήδη στην ίδια επιλογή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  στη Φρανκφούρτη. 

Προφανής είναι και η επιλογή τους  να οξύνουν το διεθνή ανταγωνισμό με το «άλογο» που εδρεύει  στο Πεκίνο και αποτελεί το βασικό στόχο των υποκινητών του νέου Ψυχρού πολέμου.

3.Προειδοποιούν δε και τις χώρες παραγωγής αερίου και πετρελαίου να πολλαπλασιάσουν  τη παραγωγή ως μέθοδο σχετικής πτώσης των πρόσφατων ανατιμήσεων. Βέβαια, χωρίς την ανακοπή της  κερδοσκοπίας τόσο από τις χώρες που διαθέτουν αυτή τη πρόσοδο όσο και από τα χρηματιστήρια ενέργειας και όχι μόνο, η πτώση των τιμών στην ενέργεια δε θα επιτευχθεί.

Οι πολιτικές ηγεσίες δεκάδων χωρών του ΟΗΕ σιωπούν, συναινούν ή περί άλλων τυρβάζουν. Με τις προαναφερόμενες επιλογές αντιμετώπισης του πληθωρισμού, κλάδοι της οικονομίας και εκατομμύρια άνθρωποι θα υποστούν τις συνέπειες και οι προοδευτικές δυνάμεις  χρειάζονται και σχέδιο  και  προσανατολισμούς όχι μόνο για την εναντίωση αλλά  κυρίως για τις εναλλακτικές λύσεις.