Η πιο αδίστακτη τρομοκρατική οργάνωση που έχει εμφανιστεί  τα μεταπολιτευτικά χρόνια στη χώρα  μας,  είναι «οι κυβερνητικοί πυρήνες της φωτιάς».
Εχουν εισβάλλει σε κάθε ελληνικό σπίτι και απειλούν ανά πάσα  στιγμή να  ανατινάξουν,  με βάση το μηχανισμό στήριξης,  ό,τι ο εργαζόμενος λαός κέρδισε με το μόχθο του και όχι με την τεμπελιά του, όπως οι ίδιοι διαδίδουν στο εξωτερικό, μιας και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός γενικότερου εγκληματικού συστήματος που ας το ονομάσουμε απλά «καζινοκαπιταλισμός» .

Ads

Ομως σήμερα  είμαστε αρκετά κοντά στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ισως ο  « Οκτώβρης» να έχει ιδιαίτερη ακόμη επίδραση στα μυαλά και στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Οι αγώνες   που  γιγαντώνονται  στη χώρα μας,   μαζί με ένα όλο και πιο διογκωμένο κύμα αμφισβήτησης , που αγκαλιάζει ακόμη και τις ΗΠΑ, δημιουργούν   ένα εξαιρετικά συναρπαστικό νέο τοπίο και αυτό θέτει στο λαό μας και στις προοδευτικές -ριζοσπαστικές δυνάμεις της  χώρας, αμείλικτα καθήκοντα και όχι απλά να παρακολουθούμε αν θα έχουμε εξελίξεις στο Λιχνενστάιν.

Η καθοριστική κίνηση είναι να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες του συστήματος. Το δίλλημα των «πυρήνων»,  6η δόση   ή χρεοκοπία,  είναι εξαιρετικά πλαστό.
Να μας είναι καθαρό ότι όταν   μιλάνε για χρεοκοπία, ενδιαφέρονται να  μην χρεοκοπήσει το σύστημα τους και όχι ο λαός.

Ads

Εχουν γραφτεί παρά πολλά   από γνώστες  των οικονομικών  πολύ περισσότερο από μένα, για το αν μπορούν να βρεθούν χρήματα αντί  να υλοποιούνται τα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης. Εγώ  θα ήθελα να αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες  προτάσεις  άμεσης απόδοσης:

  1. Αλλαγή , με νομοθετική ρύθμιση της φορολογίας στο πετρέλαιο. Αν γίνει η φορολόγηση στην πηγή , δηλαδή στα διυλιστήρια και όχι να θεωρούμε ότι γίνονται εξαγωγές,  το όφελος  θα είναι  περίπου 1,6 δις  Ευρώ
  2. Πέρα από τις υπερτιμολογήσεις που έγιναν στην Αττική Οδό αλλά και τις απευθείας αναθέσεις  στα λεγόμενα παράπλευρα έργα, η μελέτη που αφορούσε τους φόρτους,  δηλαδή τα έσοδα,  ήταν ουσιαστικά  στημένη.Προέβλεπε σχεδόν το 1/3 των πραγματικών διελεύσεων. Ουσιαστικά  από  το 2008  η Αττική Οδός έχει αποσβέσει  το κόστος και βρίσκεται σε αχαλίνωτη κερδοφορία.  Αν λοιπόν  σπάσει η σύμβαση και όλο το σύστημα της Αττικής οδού,  εργαζόμενοι και μηχανήματα, περάσουν στον έλεγχο   μιας  Α.Ε. της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Αττικής-ΤΕΕ και άλων φορέων) μπορεί να λυθεί το μεγαλύτερο μέρος   των οικονομικών της Τ.Α
  3. Αν καταργηθεί η ληστρική σύμβαση ΔΕΗ-Μυτιληναίου, μπορεί  να χρηματοδοτηθεί  σ΄ ένα  βαθμό το ΙΚΑ για την καταβολή  των συντάξεων.
  4. Αν αλλάξει η  νομοθεσία , και ας το δούν και αυτό τα νεοκλεγέντα  όργανα της αυτοδιοίκησης,  που αφορά στο  δικαίωμα διέλευσης  των οπτικών ινών , θα δούμε ότι   αυτά  που καρπώθηκαν οι  διάφοροι  επιτείδειοι, είναι  πολλά δις Ευρώ.

 
Τα  Διαπίλια  Τέλη  υπήρχαν  στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και  αφορούσαν τέλη  σε  ό, τι  εμπορεύματα   έμπαιναν  στο Δήμο.
Ας  εφαρμοστούν λοιπόν  σύγχρονα  Διαπίλια  τέλη  στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, τις σύγχρονες  τεχνολογίες  (οπτικές  ίνες , ψηφιοποίηση όπου έχει γίνει μεγάλο πάρτυ) και τα έσοδα να πάνε σε κοινωνικές και αναπτυξιακές  δραστηριότητες και όχι σε διαμορφώσεις πλατειών και σε ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα   της Ευρώπης.
 
Ο μύθος της ανταγωνιστικότητας

«Πυρήνες» – ΣΕΒ – παπαγαλάκια των αγορών, διαδίδουν το μύθο  ότι η οικονομία μας δεν  είναι ανταγωνιστική  λόγω του υψηλού εργατικού κόστους και αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται επενδύσεις και πηγαίνουν σε άλλες βαλκανικές  χώρες. Ας μας εξηγήσουν  γιατί η ΝΟΚΙΑ  έκλεισε το εργοστάσιό της στη Ρουμανία (μισθοί 180 ευρώ)  απολύοντας 2.000 εργαζόμενους  και  το  μεταφέρει  κάπου στην ανατολή. Πού  άραγε  σταματάει  αυτή  η λογική της  ανταγωνιστικότητας;
 
Ο Γκράμσι έγραφε από  το  1917. «Το παληό πεθαίνει,  το καινούργιο  πασχίζει  να γεννηθεί. Ζούμε  την εποχή των τεράτων»
Ομως η γέννα  έρχεται  αλλά  πρέπει να βοηθήσουμε  και εμείς σώζοντας  τη χώρα  μας  και  ταυτόχρονα  δίνοντας  όραμα  σε  όλους  τους  λαούς.
Χρειάζονται  όμως  κάποιες  προυποθέσεις:

-αυτή  η  νεοφιλελεύθερη Ευρώπη  δεν ανακαινίζεται, κατεδαφίζεται
– η παραγωγική  ανασυγκρότηση της χώρας  το πρώτο ζητούμενο.Αυτό που νοσταλγικά ο Χρόνης Μίσιος έγραψε σε πρόσφατο  άρθρο του « Να ξαναγυρίσουμε στα χωράφια μας».
– η εθνικοποίηση  τραπεζών  και κρίσιμων  τομέων  παραγωγής.
 
Ο  κόσμος αλλάζει.
Αλλαξε και το αμερικάνικο όνειρο,Οι διαδηλωτές έξω από   τη Γουόλ στρητ  φωνάζουν   το  99 %  απέναντι   στο 1%
 
Αρα  δεν υπάρχει κίνδυνος απομόνωσης,  αντίθετα  δημιουργείται  κίνημα   συμπαράστασης και ελπίδας για μια   άλλη  Ευρώπη, για  έναν άλλο κόσμο
      
Έκκληση: Συμπαράταξη  της Αριστεράς ΤΩΡΑ  πριν  νυχτώσει