Στο μακρινό 2011 κι οι δυο τους ως νεαρές βουλευτίνες – εξ απορρήτων του Βαγγέλη Βενιζέλου, αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Η Μιλένα μάλιστα ανεξαρτητοποιήθηκε (1/11/2011) αφήνοντας τον με 152 βουλευτές, της Εύας περιλαμβανομένης, λίγες μέρες προτού ο τότε Πρωθυπουργός παραιτηθεί.

Ads

Ομοιότητες λοιπόν υπάρχουν ωστόσο υπάρχουν και μεγάλες διαφορές, προς Θεού! Γι’ αυτό εξάλλου η Μιλένα σήμερα διεκδικεί  είσοδο στην Βουλή ενώ η Εύα έξοδο από την φυλακή.  

Η Μιλένα είναι νομικός εκ Φιλοθέης κι η Εύα αρχιτεκτόνισσα εκ Θεσσαλονίκης. Το ποια από τις δυο άξιζε να είχε φτάσει ψηλότερα, αν τα πράγματα δεν είχαν πάει κατά διαόλου για το ΠΑΣΟΚ, έχει κριθεί.

Υπάρχει όμως και μια «ομοιότητα» που δεν  έρχεται από το παρελθόν αλλά από το μέλλον.

Ads

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής από το 1981 (ετών 42) και μόνιμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Έφθασε μέχρι διεκδικητής Πρωθυπουργίας και αρχηγίας (ανεπιτυχώς). Συνολικά διετέλεσε βουλευτής 26 έτη έως το 2007 (68 ετών) όταν απέτυχε να εκλεγεί καθώς κατατάχθηκε στην 7η θέση. Στις επόμενες εκλογές δεν κατήλθε καν. Στις 11 Απριλίου 2011 διαγράφηκε και έναν χρόνο μετά, στις 11 Απριλίου του 2012 (ετών 73), συνελήφθη. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Κομβικό σημείο το 2007 κι η 7η θέση του ανθρώπου ‘που θα γινόταν βασιλιάς’. Δεδομένης της προσπάθειας του ΓΑΠ να ανανεώσει την φυσιογνωμία του κόμματος του, προκειμένου να διεκδικήσει την επάνοδο του στα πράγματα, η προσωπική τύχη του Άκη τότε ακριβώς κρίθηκε.

Λίγοι θυμούνται ότι ο ‘ωραίος Μπρούμελ’ συνάντησε την Νέμεση στο πρόσωπο της ευειδούς Ευδοξίας.

Στους 132.000 πολίτες που προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ το 2007 στην Α’ Θεσσαλονίκης οι 23.377 προτίμησαν τον Άκη (18% ή ένας στους έξι!). Ευτυχώς 35.000 άλλοι προτίμησαν την Ευδοξία (Εύα) που έτσι τον άφησε πρώτο επιλαχόντα κι έβαλε τίτλους τέλους στον άνθρωπο που θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει στη μνήμη αποκλειστικά ως ένα μέτριο τριάρι της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Κάτι λοιπόν έχει προσφέρει κι η Ευδοξία στο έθνος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Η Β1 περιφέρεια είναι μια από τις συντηρητικότερες της χώρας. Τα σαλόνια της Β1 προσομοιάζουν στην εκλογική συμπεριφορά με αλώνια απομακρυσμένων περιοχών όπως της Ευρυτανίας, της Καστοριάς, των Σερρών κλπ. Θα πείτε, το εύλογο βρίσκεται στα σαλόνια και το παράδοξο στα αλώνια. Για λόγους συμμετρίας ο νομοθέτης άφησε στην περιφέρεια αυτή τις πολυπληθείς Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι ειδάλλως η κατάσταση θα ήταν εντελώς ακραία. Η ελληνική ιθύνουσα τάξη αυτής της περιφέρειας ετοιμάζεται υπερηφάνως να αναδείξει πρώτον σε σταυρούς τον λόγιο κ. Γεωργιάδη, αυριανό διεκδικητή του στέμματος.

Το ΠΑΣΟΚ ελπίζει σε κάτι καλύτερο από το 5,6% του 2019 κι έχει σαφώς πιο ενισχυμένο ψηφοδέλτιο, με ισχυρότερη νέα παρουσία την γνωστή από παλιά κ Μιλένα Αποστολάκη. Ωστόσο το εκλογικό μέτρο θα είναι 6,3% και δύσκολα θα εκλέξει δεύτερο βουλευτή. Ο δε υφιστάμενος βουλευτής είναι ο κ Λοβέρδος για τον οποίο ο κ Μητσοτάκης λέει βγες με ψήφους του ΠΑΣΟΚ κι εδώ είμαστε … Ο  ίδιος συχνά προκαλεί την μια λέγοντας ότι δεν είναι εξ αυτών που διαγράφονται και την άλλη δίνοντας ραντεβού με την ηγεσία Ανδρουλάκη για το βράδυ των αποτελεσμάτων!

Για αμετροεπείς τύπους που τους έρχεται από κει που δεν το περιμένουν ο Καβάφης έγραφε:‘Αυτά ο Νέρων! Και στην Ισπανία ο Γάλβας …’  Καλούνται οι εκλογείς της Β1 να απαλλάξουν τους πολιτικούς ηγέτες από αυτό το αισχρό κουίζ, του ανεμούριου Λοβέρδου και την πιθανή διαγραφή του. Δίνοντας έναν από τους διαθέσιμους σταυρούς τους  στην πιστή στον Αρχηγό Μιλένα κι αφήνοντας έτσι τον sui generis Ανδρέα στους επιλαχόντες.

Σταυρό λοιπόν στην Μιλένα που παρά την φυσική της ηδύτητα καλείται να λειτουργήσει στην Β1 ως καρχαρίας μαυροπτέρυγος που τρώει τα άρρωστα ζώα. Εξ ού θεωρείται πολύτιμος για την υγεία του οικοσυστήματος.