Ευάγγελε Βενιζέλε, για πολλοστή φορά αναφέρθηκες στα ισχύοντα για την ευθύνη υπουργών παραπέμποντας μάλιστα και στην τοποθέτησή σου από το βήμα της Βουλής (28 Μαρτίου 2017) στην οποία είχες πει.

Ads

«Άκουσα τον Πρωθυπουργό της χώρας, να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος. Προκλητικά ανιστόρητος. Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, ισχύουν στη χώρα μας από το 1864. Το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία διπλασιάσαμε το χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία.»

Λέγεται πως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Εσύ Ευάγγελε Βενιζέλε δεν επιστρέφεις αλλά έχεις στρογγυλοκαθίσει στον τόπο του εγκλήματος. Επιπλέον ή είσαι πολιτικά ανόητος ή θεωρείς τους άλλους ηλίθιους οπότε πάλι είσαι ανόητος. Και να το γιατί.

Το να ισχύει μια Συνταγματική ρύθμιση από το 1864 δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αλλάζει αυτή καθαυτή η ρύθμιση ή και ο εκτελεστικός νόμος αυτής, αν η Βουλή κρίνει πως κάτι τέτοιο ωφελεί το λαό και τον τόπο. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχε νόημα η Συνταγματική αναθεώρηση που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει. Άλλωστε, γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνατε την αναθεώρηση του 2001 αφού υπήρχε η ρύθμιση από το 1864;  

Ads

Σε ότι αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του 2001 να σου εξηγήσω για να μαθαίνεις ή να σου θυμίσω αν το ξέχασες.

(1) Από το 2001 έχουν περάσει δεκαεπτά (17) χρόνια. Πιστεύεις ότι σ’ αυτά δεν έχει συντελεστεί τίποτε αξιόλογο που πρέπει να περιβληθεί με την Συνταγματική περιωπή; Προφανώς και έχει αλλά μπουρδολογείς γιατί θέλεις να γίνει η αναθεώρηση (σε ότι συμφωνηθεί) από την αφεντιά σου και τη ΝΔ και πάντως όχι ΚΑΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

(2) Το 2001 πράγματι η αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε με την συντριπτική πλειοψηφία της τότε βουλής. Σου θυμίζω πως αυτή η πλειοψηφία ήταν το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Oh yes! Της τρισκατάρατης τότε ΝΔ και του «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

(3) Η αναθεώρηση του 2001 είχε, επιπλέον, την πρωτοτυπία να είναι συναινετική από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρωτοτυπία γιατί, σου θυμίζω, το 1975 στη Βουλή με κυβέρνηση ΝΔ αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ. Το 1986 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε η ΝΔ και μάλιστα την τελευταία στιγμή πριν την τελική ψηφοφορία.  Βλέπεις,  Βενιζέλε, το 2001 η πραγματική ομοφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είχε ήδη εδραιωθεί και αποτυπώθηκε ΚΑΙ στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Είχε μείνει η τηλεοπτική κοκορομαχία αλλά κι αυτή απεβίωσε το 2012. Αυτό όμως το ξέρεις από πρώτο χέρι.

(4) Μας λες πως «διπλασιάσαμε το χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής». Συγνώμη, όντως δεν αντιλαμβάνεσαι πως το ζήτημα της παραγραφής των ευθυνών δεν είναι ποσοτικό (χρονικό); Δηλαδή, αν αυτή θα συντελείται σε μία, δύο, τρεις ή δεν ξέρω πόσες τακτικές συνόδους της Βουλής; 

Ας πούμε δεν το αντιλαμβάνεσαι. Δεν φτάνει στ’ αυτιά σου η βουή από την αγανάκτηση ολόκληρου του ελληνικού λαού που απαιτεί (ή δυνατόν) «εδώ και τώρα» οι υπουργοί να έχουν αντιμετώπιση για τυχόν ευθύνες όπως και κάθε πολίτης; Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να βουτάει το δάχτυλο στο μέλι ή να τον πιάνουν με τη γίδα στον ώμο, κι εσύ Βενιζέλε να μας μιλάς για τον αριθμό των τακτικών συνόδων της Βουλής; Πόσο πολιτικό λίπος πρέπει να έχει κανείς για να νιώθει και περήφανος γι’ αυτό το τερατούργημα;  

Αναφέρθηκες στην ομιλία του Τσίπρα (Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στο Λαύριο) και ειδικά στην φράση του για «αναθεώρηση με προοδευτικό πρόσημο». Τέτοια «ιεροσυλία» από τον Τσίπρα δεν την άντεξες ούτε ένα 24ωρο. Και τι μας είπες; «Και αυτός μίλησε και χθες καθαρά για τη δική του αντίληψη περί Συντάγματος με “προοδευτικό πρόσημο”. Δεν θέλει ένα Σύνταγμα που χωράει όλες τις δυνάμεις και αντιλήψεις του δημοκρατικού τόξου, αλλά ένα Σύνταγμα ιδεολογικοπολιτικά δικό του!»

Τελικά, ή έχεις έμμονη ιδέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι πολιτικά ανόητος; Πιθανόν και τα δύο. Δεν αντιλαμβάνεσαι την αντίφαση των λόγων σου; Ένα Σύνταγμα που «χωράει όλες τις δυνάμεις και αντιλήψεις του δημοκρατικού τόξου», όπως λες, δεν είναι ένα Σύνταγμα με προοδευτικό πρόσημο όπως ακριβώς είπε ο Τσίπρας; Προφανώς είναι.
Έλα όμως που έχεις έμμονη ιδέα με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, «ψυχική παράσταση παθολογικού χαρακτήρα που εντυπώνεται στη συνείδηση ατόμου με επιμονή.»[1] Εκτός αν θεωρείς πως οι δυνάμεις και αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στο δημοκρατικό τόξο. Τότε όμως πρέπει να μας πεις που βρίσκονται.

Κατά την άποψή σου η δεξιά ΝΔ (μαζί με τα ακροδεξιά «σταγονίδια» και τους «μουσαφιραίους») βρίσκεται στο «δημοκρατικό τόξο». Άλλωστε όχι μόνο δεν την εξαίρεσες ποτέ απ’ αυτό αλλά μαζί κάνατε την αναθεώρηση του 2001 και βέβαια το έκτρωμα για την ευθύνη υπουργών. Φυσικά, στο τόξο βρίσκεται το κίνημα αλλαγής (ή μήπως απαλλαγής ΑΦΜ;), η ένωση κεντρώων και το ΚΚΕ.

Ευάγγελε Βενιζέλε, αυτοί που όπως μας είπες θεωρούν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ «θεσμικό συνομιλητή για την αναθεώρηση του Συντάγματος!», ενώ κατά την άποψή σου δεν είναι. Κάτι που τους φωνάζεις αλλά δεν σε ακούνε. Αυτοί λοιπόν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο; Ή τους κάνεις τη χάρη να τους συμπεριλάβεις μιας και είναι η αρχηγός σου Φ. Γεννηματά (αυτό πρέπει να πόνεσε) και το κόμμα σου;

Τελικά ποιος ΔΕΝ βρίσκεται σ’ αυτό τόξο; Η Χρυσή Αυγή, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ!!
Εύγε, Ευάγγελε Βενιζέλε. Περνάς με άριστα τις εξετάσεις πολιτικής ανοησίας.

[1] Γ, Μπαμπινιώτη. Λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας (2006) σελ. 595.