“Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996 στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και οι δραστηριότητές του βασίζονται στις ιδέες, την πολιτική σκέψη και τα οράματα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.”
Διοικητικό Συμβούλιο
Κώστας Λαλιώτης, Πρόεδρος
Σοφία Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος
Νίκος Παπανδρέου, Γραμματέας
Ανδρέας Παπανδρέου, Ταμίας
Γιώργος Παπανδρέου, Ισόβιο μέλος
Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Μέλος
Στέφανος Κωστούλας, Μέλος
Πηγή: Ι.Α.Π.
Η ευρύτερη “Οικογένεια Παπανδρέου” που διοικεί την ΜΚΟ “Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου”, πραγματοποιεί φέτος – μετά από μια διακοπή πέρισυ – για 14η χρονιά, το λεγόμενο “Συμπόσιο της Σύμης” που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στη Σύμη το 1998.
Τό “Συμπόσιο της Σύμης” που περιφέρεται και ξεναγεί όλα αυτά τα χρόνια τους εκπροσώπους της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής νεοφιλελεύθερης ελίτ στα ελληνικά νησιά, πραγματοποιείται φέτος στη Σάμο με συμμετοχή μερικών από τα καλύτερα παιδιά του κόσμου της πολιτικής της οικονομίας των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η Campbell Elizabeth Αντιπρόεδρος, Rockefeller Brothers Fund.
Το Θέμα του φετινού Συμποσίου είναι, «οι προοδευτικές προτάσεις και πολιτικές σε περιόδους κρίσης που οδηγούν στην αλλαγή». και ο πλήρης κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών είναι ο ακόλουθος:
Ομιλητές Συμποσίου
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο άνθρωπος που κατέστερεψε τη χώρα του (;) και επέβαλε τον διεθνή οικονομικό έλεγχο και την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο άνθρωπος που μεθόδευσε το πλιάτσικο της Ελλάδας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, και όπου την τελευταία πράξη του σχεδίου του υλοποιεί σήμερα η εγκληματική τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Κουβέλη – Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέμελος όπως πάντα και με την γνωστή μέθοδο της αντιστροφής της πραγματικότητας μέσω του Οργουελικού new speak, δηλώνει τα παρακάτω:
«Δεν μας έδωσαν χρόνο οι αγορές, ενώ η πολιτική ελίτ της χώρας, που συχνά ήταν σε σχέση διαπλοκής με το κατεστημένο, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της χώρας», τόνισε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 14ου Συμποσίου της Σύμης που φέτος πραγματοποιείται στη Σάμο.
Μιλώντας για τη θητεία του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όταν ανέλαβε το 2009 την πρωθυπουργία είχε ένα όραμα για μια διαφορετική Ελλάδα. «Είδαμε, την ανάγκη να προωθήσουμε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν και μια χώρα όπου επικρατούσε η κακοδιαχείριση», ανέφερε. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτή το πρόβλημα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους δύο όρους, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις», ενώ μιλώντας για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει σημείωσε ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε για το δημοψήφισμα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που αντέδρασαν οι αγορές και οι πολιτικοί δεν βοήθησαν».
Πηγή: https://www.ert.gr/
«Είδαμε την ανάγκη να προωθήσουμε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν και μια χώρα όπου επικρατούσε η κακοδιαχείριση. Ήταν ένα κράτος χωρίς διάφανη λειτουργία και με μια πολιτική ελίτ, που συχνά ήταν σε μια σχέση διαπλοκής με το καταστημένο που δεν ήθελε στην Ελλάδα αλλαγές, δικαιοσύνη, ισότητα και να αναπτυχθούν οι πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα και οι πολίτες της».
Ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε ότι είχε όλες αυτές τις αλλαγές ως προτεραιότητα, αλλά αναγκάστηκε να χειριστεί αμέσως τη δημοσιονομική κρίση και να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της χρεοκοπίας ή ακόμη και την έξοδο από το ευρώ και δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι όχι μόνο η κυβέρνησή του, αλλά και οι πολίτες με τις θυσίες τους, κατάφεραν να αποφύγουν αυτή την καταστροφή.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Στην σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι μιλώντας για την Ελλάδα, «δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους δύο όρους, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις».
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο εντός της Ευρώπης, όμως ο μηχανισμός από μόνος του δεν στάθηκε ικανός για να αντιμετωπιστεί η κρίση, αφού και οι αγορές «δεν μας έδωσαν χρόνο. Δημιουργήσαμε και πάλι το έλλειμμα εμπιστοσύνης και δεν μας δόθηκε και ο χρόνος να βάλουμε τάξη στη χώρα που ήταν αναγκαίο».
Απευθυνόμενος στους συνέδρους, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόνισε ότι αυτή είναι πράξη αλληλεγγύης και ψήφος εμπιστοσύνης για τους Έλληνες πολίτες. Δίνοντας κάποια στοιχεία για τα θέματα που θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες σημείωσε ότι στο συμπόσιο οι συμμετέχοντες θ’ αναφερθούν, εκτός των άλλων, στις νίκες και στις ήττες αυτής της κρίσης, αλλά και για το πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε την ήττα.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το δημοψήφισμα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που αντέδρασαν οι αγορές και οι πολιτικοί δεν βοήθησαν», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση σήμερα θα γίνει συζήτηση για την ελληνική εμπειρία από την κρίση και τις συνέπειες για τις δημοκρατίες, ενώ το απόγευμα στο στρογγυλό τραπέζι θα συζητηθεί το πως οι μη κρατικοί φορείς μπορούν να βοηθήσουν για να οικοδομηθεί μια νέα προοδευτική προοπτική που θα οδηγήσει στην προοδευτική αλλαγή, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο κόσμο.
Πηγή: https://www.ethnos.gr
Με αυτή την ευκαιρία για να τονώσουμε τη μνήμη μπροστά στην κοινωνική απαίτηση αλλά και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κοινοβουλευτική και δικαστική διερεύνηση γιά το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια και το ΔΝΤ, προτρέπουμε να διαβάσετε την παρακάτω δημοσίευση, που παρ’ όλο ότι προέρχεται από δεξιό blog, παραθέτει εξαιρετικά στοιχεία και θυμίζει τις συσκοτισμένες, από τις “επίσημες” δημοσιογραφικές πηγές, διαδρομές πρός τον εφιάλτη που εδώ και τρία χρόνια έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό.
O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται! (7.6.2010)
Θυμίζουμε επίσης τις παρακάτω αναρτήσεις από το δικό μας blog
Πώς ο Παπανδρέου μεθόδευσε την “κρίση δανεισμού” της χώρας, την άνοιξη του 2010
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ “ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Διαβάστε την ανάρτηση της 17ης Νοέμβρη του 2011. “Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου ( Άρθρο του Tyler Durden δημοσιευμένο στο zerohedge.com,στις 9/5/2010)”
Αρχίζει να αποκαλύπτεται η συνωμοσία Παπανδρέου!
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά. (Δημοσιεύτηκε, Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011)
Κατάθεση φωτιά για ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου από τον Χριστοδούλου
Kόλαφος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και την τότε «πολιτική ηγεσία», αποτελούν τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.
Από το blog “για την κοινωνική αριστερά”
https://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html#more
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >