Ηθικό αυτουργό των χθεσινών επεισοδίων, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, με σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία, επίσης, υπογραμμίζει ότι «οι χτεσινές δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στη μαζική πορεία των συνδικάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, αλλά και απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία».

Ads

«Η κυβέρνηση αποτελεί τον ηθικό αυτουργό πίσω από τους τραυματισμούς των διαδηλωτών και την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον διαδηλωτή Γ.Κ.», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί «ένα οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ” και ζητά “να δοθούν στη δημοσιότητα και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη δικαιοσύνη οι ηχογραφημένες εντολές της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προς τις δυνάμεις της καταστολής που επενέβησαν στη χτεσινή συγκέντρωση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και την κυβέρνηση στο σύνολό της».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Γ. Πεταλωτή για αυτοδικία εκ μέρους του βουλευτή, στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας διαδηλωτής.

Ads

Ο Π. Λαφαζάνης αναφέρει ότι σπανίως έχουν λεχθεί από πολιτικό πρόσωπο (τον κ. Πεταλωτή) τόσα συσσωρευμένα ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, τα οποία φτάνουν στα όρια της αθλιότητας και του ευτελούς κωμικού αντιπερισπασμού.

Η παρουσία μου στο Γενικό Κρατικό της Νικαίας, αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, ήταν επιβεβλημένη και επεδείκνυε το ζωηρό ανθρώπινο ενδιαφέρον για την υγεία και τη ζωή διαδηλωτών, που είχαν υποστεί εγκληματικές επιθέσεις με δολοφονικές προθέσεις.

Ο ίδιος προσωπικά δεν είχα καμιά σχέση, με όσα παραπλανητικά και ευφάνταστα μου αποδίδει ο κ. Πεταλωτής, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν ήμουν παρών σε οποιαδήποτε, τυχόν, επεισόδια στο Νοσοκομείο, τα οποία, άλλωστε, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου, δεν υπήρξαν.