Σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε σήμερα ανοιχτά της Σούδας η σορός του τελευταίου μετανάστη που αγνοείτο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Ads

Στις αρχές Μαρτίου 14 οικονομικοί μετανάστες από το Μπαγκλαντές που επέστρεφαν από τη Λιβύη πήδηξαν από το υπό κυπριακή σημαία πλοίο «Ionian King» και χάθηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την απέλαση στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, η σορός του αλλοδαπού, που πνίγηκε προσπαθώντας να βγει κολυμπώντας στις ελληνικές ακτές εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση στον όρμο της Σούδας.

Από τους εκατοντάδες υπηκόους Μπαγκλαντές που μετέφερε από τη Λιβύη τις πρώτες ημέρες των ταραχών το πλοίο «Ionian King», στη θάλασσα είχαν πέσει οι 49, αλλά από αυτούς μόνον οι 35 κατόρθωσαν να βγουν στην ξηρά, οι περισσότεροι κοντά στο ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού και σε γειτονικές παραλίες των Χανίων.

Ads

Τις προηγούμενες ημέρες οι λιμενικοί είχαν ανασύρει σταδιακά τις σορούς άλλων 10 αλλοδαπών, ενώ από την πρώτη ημέρα – Σάββατο 5 Μαρτίου – είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή τρεις μετανάστες, λίγη ώρα αφότου περισυνελλέγησαν.

Στο μεταξύ, σήμερα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή στους Παξούς για τον εντοπισμό 3 μεταναστών που μαζί με 113 άλλους που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος εισήλθαν παράνομα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, αργά χθες το βράδυ.