Για την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά αλλά και τις αποπομπές του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Δεν είναι ενός ανδρός αρχή, ένα κόμμα», είπε αρχικά, αναφέροντας ότι «όσοι βγαίνουμε και λέμε την άποψή μας που δεν αρέσει, δημιουργείται ζήτημα είτε διαγραφών, είτε απoπομπών».
Υπενθυμίζοντας τις δύο αποπομπές του, από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο και την επομένη των ευρωεκλογών, όταν ενημερώθηκε εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ:
«Δεν έχει εκλεγεί μόνο ο Πρόεδρος. Από τη βάση έχουμε εκλεγεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Το κόμμα μας, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν, είναι και θα είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, συνεπώς όσα συμβαίνουν, νομίζω ότι δεν έχουνε σχέση με αυτά τα οποία οφείλει το Δημοκρατικό Κόμμα.
Διαβάστε επίσης: Ινστιτούτο Τσίπρα / Δημοσκόπηση – Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα κεντροαριστεράς
»Επίσης όλοι γνωριζόμαστε, εγώ είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο, διδάσκω στα πανεπιστήμια της χώρας από 25 χρονών. Καταθέτω πόθεν έσχες εδώ και 12 χρόνια από τη στιγμή που μπήκα στην πολιτική και είναι λιγότερα στο πόθεν έσχες από αυτά τα οποία είχα πριν 12 χρόνια.
»Όταν αποφάσισα να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα πριν από έξι χρόνια, μένοντας σταθερός στις θέσεις που είχα πάντα γι αυτό το θέμα ανέλαβα πολιτικό και προσωπικό κόστος».
«Συνεπώς ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας είναι τα μέγιστα στο κόμμα να τηρούνται και ποτέ δεν θα μπω στη διαδικασία διαπραγμάτευσης απόψεων και θέσεων και αυτή τη στιγμή καλώ επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική στο κόμμα. Αυτό που είπα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιμένω πως θα έπρεπε να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε τη βάση να τη βάλουμε μπροστά να αποφασίσει και να μη φοβόμαστε το 80% των πολιτών», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι το γαλλικό μέτωπο έγινε με συμφωνία κορυφής.
«Η Προοδευτική Συμμαχία συγκροτήθηκε και ξαναπήρε 32%, στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την αναγκαιότητα της Κεντροαριστεράς», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Ζωή Κωνσταντοπούλου / Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αυτοκάθαρση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την ότι «με όρους εθνικολαϊκισμού και μακελειού μίλησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το ζήτημα των Πρεσπών, λέγοντας ότι έγινε κατόπιν συμφωνίας και με χρηματισμό βουλευτών και στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών».
«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, και αν θέλουμε κεντροαριστερά και προοδευτικό χώρο, δύο κόμματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έχουν κυρίαρχο ρόλο. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το 14,1% και το ΠΑΣΟΚ με το 12,7%», υπογράμμισε.
«Σας υπενθυμίζω ότι το Γενάρη μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Κώστα Ζαχαριάδη είχαμε κάνει μια πρόταση για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς και είχαμε βάλει και τους σοσιαλιστές μέσα σε αυτή την πρότασή μας», πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και χαρακτήρισε θετική την πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος χθες μίλησε για την Ένωση των τριών μαζί με τους Σοσιαλιστές».
«Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ο καθένας μόνος του στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να στέκεται στην αυτάρκειά του, στην αυταρέσκεια του γιατί στο τέλος δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Εγώ είμαι μέλος Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής. Ελπίζω να συνεδριάσουν τα όργανα άμεσα. Έγινε το πρωτοφανές για το κόμμα να μη συνεδριάσουν από το συνέδριο μέχρι τις εκλογές. Δηλαδή, πήγαμε σε εκλογές με αποφάσεις μόνο του προέδρου Στέφανου Κασελάκη», δήλωσε επίσης.
Τέλος, ο ίδιος είπε πως «δεν μπορείς να λες ότι θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, να βάζεις στόχο το 20%, να χάνεις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στη συνέχεια και 350.000 ψήφους κι όλα καλά κι όλα ωραία. Αν είχαν ανέβει τα ποσοστά και είχαν πλησιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κύριος Κασσελάκης θα είχε τη μεγαλύτερη πίστωση, τώρα γίνεται το αντίθετο γιατί δεν πήγαμε με συλλογικές αποφάσεις. Πήγαμε τρεις μήνες με μια λογική αποφάσεων του προέδρου και του γραφείου του κι αυτές κρίθηκαν».
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >