Οριστικό λουκέτο για το υπόλοιπο της θερινής σεζόν ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο περιβόητο beach bar στην Ρόδο, λίγο μετά την διαδικασία του αυτώφορου που πέρασε την ίδια ημέρα ο ιδιοκτήτης του, και τις δύο απόπειρες σφραγίσματος – επίσης την Παρασκευή.

Ads

Στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ αποπειράθηκαν να σφραγίσουν τον χώρο στις 7 το πρωί της Παρασκευής, αλλά υπάλληλοι του καταστήματος αφαίρεσαν τις περιοριστικές κορδέλες και συνέχισαν να εξυπηρετούν τους παρευρισκόμενους πελάτες, προκαλώντας και δεύτερη επέμβαση σφραγίσματος.

Πρόκειται για το ίδιο μπαρ που απασχόλησε πέρυσι τις αρχές και τα ρεπορτάζ, με παράνομα κατειλημμένη παραλία, και με ομπρέλες και ξαπλώστρες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, και όλες τις παράνομες κατασκευές στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στην Ρόδο.

Η έκθεση αυτοψίας της κτηματικής υπηρεσίας Δωδεκανήσων αποκαλύπτει:

  • 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα,
  • 400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με
  • 46 ομπρέλες και
  • 92 ξαπλώστρες

«Νόμιμο δεν είναι ούτε το κατάστημα ούτε οι ξαπλώστρες. Απ’ ότι μάθαμε κόψανε κάποιες κορδέλες, άνοιξαν το κατάστημα μετά από μία δύο ώρες, η αστυνομία πήγε και σφράγισε πάλι το κατάστημα. Ένας ή δύο επιχειρηματίες δεν θα είναι αυτοί που θα αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού μας» τόνισε ο δήμαρχος της Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Εντός 48 ωρών θα πρέπει να απομακρυνθούν τα ομπρελοκαθίσματα ενώ για τις μεταλλικές κατασκευές έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης. Όσο για το πρόστιμο, είναι τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλλε ο επιχειρηματίας για 1 χρόνο, αν είχε νόμιμη σύμβαση.

Στις 28 Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλού με τους ελέγχους να επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα.