Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, με τραγική κατάληξη τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας ερευνούν οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 77χρονη γυναίκα κάθε χρόνο γιόρταζε το Πάσχα με τον αδελφό της, ωστόσο, φέτος δεν κατάφερε να φύγει, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα μάζευε διάφορα αντικείμενα στο διαμέρισμα, όπου ζούσε μόνη της και ότι ενδεχομένως σε αυτά οφείλεται και η πυρκαγιά.

Δηλαδή, ενδεχομένως κάποιο από τα αντικείμενα αυτά να πήρε φωτιά από κερί ή θερμαντικό σώμα και η φωτιά να επεκτάθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο διαμέρισμα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας, επι της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Αγία Παρασκευή.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, και 16 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν έσβησαν την πυρκαγιά και στη συνέχεια εντόπισαν την άτυχη γυναίκα.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έγινε γνωστό ότι στο σαλόνι του σπιτιού βρέθηκε απανθρακωμένη μία γυναίκα, η οποία φαίνεται ότι παγιδεύτηκε στο διαμέρισμα.

Τι δηλώνει ο αδελφός της ηλικιωμένης

Μιλώντας στην κάμερα του STAR ο αδελφός της ηλικιωμένης γυναίκας ανέφερε πως ο ίδιος πληροφορήθηκε για την τραγωδία από την τηλεόραση.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε, «είχε πάει εκκλησία, εξομολογήθηκε, κοινώνησε και τώρα είναι στον παράδεισο. Είδα στην τηλεόραση και κατάλαβα ότι είναι το σπίτι της αδερφής μου. Από εκεί και πέρα, εγώ πήρα τηλέφωνο την Πυροσβεστική και έφτασα σχεδόν αμέσως εδώ. Η αδερφή μου έμενε μόνη της».